Bitcoin beursflits: Bitcoin wil maar niet over $12k hobbel

Kom op jongen
Hij wil maar niet.

De laatste week bleef de Bitcoin eigenlijk constant horizontaal bewegen en een kleine uitzoom over het afgelopen jaar onthult dat de grootse cryptocurrency een beetje vervloekt is. Telkens als de $12.000 in zicht is, zwakt de munt weer af.

De grote cryptomunten gingen vrijdag twijfelachtig het weekend en de gehele afgelopen week hapert Bitcoin zo rond de $11.000 per eenheid.

Op 6 augustus zien we een kleine piek naar nét over de $12k (wat waarschijnlijk met een opleving op de Aziatische markt te maken had) maar daar bleef het deze week bij. Een macro-blik op de koers van dit jaar onthult daarbij een karige tendens.

Op een enkele piek naar $12.355, $12.312 en $12.444 na komt de Bitcoin dit jaar gewoon niet over de grens van $12.000, laat staan de hoogtes die John McAfee voorspelde.

Maar eerlijk is eerlijk, na de Bitcoin-hype van eind 2017 ging het grotendeels dramatisch met de cryptomunt en een stabilisatie (of zelfs baseline) van rond die befaamde $12k zou veel investeerders zeer goed uitkomen.

Chart @Coindesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *