Bespaar energie met Kickstarter [video’s]

kickstarter-projecten-zonne-energie
Het rendement van zonnepanelen werkt aanstekelijk.

Vorige week bekeken we de meest succesvolle Nederlandse Kickstarter-projecten. Deze week dompelden we ons weer onder in de wereld van crowdfunding. Aangezien zonne-energie tot grote besparingen kan leiden hebben we deze keer voor deze technologie als inspiratie gekozen. Hoe kan je energie besparen met de oplossingen die Kickstarter met zonne-energie biedt? Wij zetten 5 mogelijkheden op een rij.

1. SolarBar
De bedenkers van SolarBar ontwikkelden een set van 4 of 8 gekoppelde zonnecellen. Deze verzamelen de energie die je kunt gebruiken om jouw apparatuur op te laden. Je kunt er ook voor kiezen om de energie op te slaan in de bijgeleverde powerbank. Zo kan je jouw apparatuur opladen waar en wanneer je wilt. Om helemaal gebruiksvriendelijk te zijn is de powerbank voorzien van een zaklamp, zodat je in het donker jouw weg weet te vinden. Het project loopt nog 3 dagen en is immens populair. De doelstelling was € 4.440,- en inmiddels staat de teller, met dus nog drie dagen te gaan, op € 109.878,-.
[gv data=”0EXv1XAKnrk”][/gv]

2. Window Solar Charger
Als je een appartement hebt is het vaak lastig om zonne-energie te krijgen. Het dak is gemeenschappelijk bezit of van de verhuurder, dus zijn de mogelijkheden beperkt. De Window Solar Charger biedt een oplossing, door een zonnepaneel in de vorm van een raamhanger. Met deze hanger wek je genoeg energie op om jouw apparatuur op te laden met zonne-energie. Dit project is inmiddels afgelopen, maar je kunt deze hanger nog wel bestellen. Na een doelstelling van € 10.000,- bleek er € 70.760,- opgehaald te zijn.
[gv data=”-JIaCZrIbnk”][/gv]

3. Weckpot op zonne-energie
Een ander opvallend en opvallend succesvol project is de ontwikkeling van een deksel voor Mason-weckpot op zonne-energie. Op het deksel van de pot zijn zonnecellen verwerkt. Zo kun je makkelijk groente en fruit drogen. De deksel vangt het zonlicht en circuleert dit dankzij een ingebouwde fan in de pot. Hierdoor drogen fruit, groenten en kruiden gemakkelijk en milieuvriendelijk. Ook hier werd het doel van $ 1.200,- gemakkelijk overschreden doordat er $ 40.907,- werd geïnvesteerd.
[gv data=”PqTPxkQ53O8″][/gv]

4. Umbra zonnehorloge
Vanuit de oudheid weten we dat de zon gebruikt wordt om de tijd aan te duiden. Deze zogenoemde zonnewijzer was de inspiratie voor de UMBRA watch. Dit horloge is gemaakt uit materialen, zoals graniet, koper, marmer en goud, die men vroeger voor de zonnewijzers gebruikte. Daarnaast is het niet de wijzer die ‘loopt’, maar de wijzerplaat. Om de link naar het verleden compleet te maken is een deel van het horloge blanco. Immers, als er geen zon is valt er niets te wijzen. Onder dit historische jasje zit een modern Seiko automatisch lopend precisie-uurwerk. Je maakt dus toch gebruik van alternatieve energie. Bovendien weten we zeker dat jij met deze stijlvolle blikvanger de aandacht trekt. De campagne is inmiddels succesvol afgesloten (bij een doelstelling van € 25.000,- haalde men € 48.044,- op), maar het bijzonder horloge is nog te bestellen in de voorverkoop.
[gv data=”_AuJfJQtR2U”][/gv]

5. LiONCooler slimme mobiele koelkast
Hoe hou je jouw drankjes koud als je op een warme dag op het strand zit? Deze vraag zorgt voor menig hoofdbreken, maar LiONCooler heeft de oplossing. Met deze mobiele slimme koelkast op wieltjes vangt men de zonnewarmte juist op om die om te zetten in de energie om de koelkast te laten koelen. Je kunt de temperatuur zelfs instellen tot -4 graden celcius. Via de handige app kan je de temperatuur ook aanpassen aan de buitentemperatuur. In geval van echte nood kun je deze koeling ook gewoon via een oplader opladen. Na een doel van $ 10.000,- heeft men inmiddels al $ 70.886,- binnen. Het lijkt er dus op dat we deze handige koelers op zonne-energie vaker gaan zien.
[gv data=”OeS7dV9AbkI”][/gv]

Eén reactie

  1. Dat horloge …. Men heeft al decennia goedkope automatische uurwerken die niks kosten qua energie en zeer effectief zijn. Wat moet je in hemelsnaam hiermee terwijl je ongeveer 100.000 verschillende automatische uurwerken kan kopen die allemaal prima de tijd weergeven.

    En je moet je afvragen wat die zonne oplaad/opslag zooi kost om de apparatuur op te laden in huis. Je laad geen inductie plaat op, warmtepomp, airco, koelkast en dergelijke. Dit is apparatuur die zoden aan de dijk zetten en daar heb je flink wat oppervlakte voor nodig en HEEL WAT dure opslag.
    Dit soort projecten zijn leuk voor een powerbank van de Action om een telefoon op te laden, een tablet en dan wordt het daarna al snel minder.
    Besteed dat geld van die techniek eens aan stroom en kijk dan eens hoeveel KWh je kunt kopen en wat je dus kan laden, en dat zonder risico, zicht vervuiling, installatie en 100% garantie dat het blijft werken.

    Kansloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *