Artemis pCell: mobiel internet 1.000 keer sneller dan 4G

pCell-Artemis
In San Francisco gaat vandaag een test met het pCell-netwerk van start, die een snelheid voor mobiel internet moet bereiken die duizend keer sneller is dan 4G.

Het bedrijf Artemis Networks bedacht pCell, en is na lang testen nu klaar om het nieuwe netwerk op kleine schaal te testen. Iedereen die in San Francisco woont kan een speciale simkaart aanschaffen die toegang tot het netwerk verleent, zolang je een SIMlock-vrije iPhone 6 of iPad Air 2 en selecte Android-toestellen gebruikt, moet pCell geen probleem vormen, zo schrijft Business Insider.

5G
Als de techniek goed werkt, moet de kwaliteit van 5G benaderd worden, en dat is best bijzonder aangezien 5G pas rond 2020 verwacht wordt. Volgens Artemis is het netwerk zelfs zo snel, dat het een draadloze modem kan vervangen. Daarom zal het bedrijf naast de SIM-kaart een router genaamd de Artemis I Hub lanceren, die voor een draadloos signaal in je huis zorgt.

pWaves-Artemis

Hoewel een prijs nog niet bekend is, ligt de prijs volgens Artemis laag genoeg om te kunnen concurreren met grote providers. Deze kosten kunnen zo laag gehouden worden omdat er geen gigantische zendmasten opgebouwd hoeven te worden. pCell gebruikt kleine hotspot-achtige apparaatjes, die door de stad verspreid worden.

Sterk signaal
Normale zendmasten creëren bovendien een gigantisch netwerk waar iedereen gebruik van maakt, terwijl de pCell apparaten een individueel netwerk maken voor een gebruiker. Omdat de kastjes heel dicht bij elkaar en op praktisch iedere plek geplaatst kunnen worden, kan er een erg dicht netwerk ontstaan, zodat je in een bepaald gebied overal een uitstekend bereik hebt. Onderstaande afbeelding laat goed zien hoe dit signaal verschilt van traditionele zendmasten.

Artemis Networks ziet de lancering in San Francisco als een belangrijke test, maar wil in de nabije toekomst verder uitbreiden. Volgens het bedrijf hebben veel providers hun interesse al getoond, dus kan dit een mooie manier zijn om te bewijzen dat het razendsnelle mobiele internet dichterbij is dan we dachten.

pCell-signaalversterker

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *