Apple patent hint op terugkeer MagSafe

Hopelijk werkte de update
Een vlaag van verstandsverbijstering of een serieuze overweging?

De nieuwe MacBook Pro en MacBooks hebben nogal wat losgemaakt in de tech-wereld. Hoewel de laptops best goed functioneren, scheelt er hier en daar nog wat aan. Denk aan de accuduur, de prijs (zoals gewoonlijk bij Apple) en het verdwijnen van de MagSafe connector. Een nieuw opgedoken patent lijkt op een terugkeer te wijzen.

Het patent dat Apple World Today heeft ontdekt, toont de MagSafe connector in een andere variant dan dat we gewend zijn, maar is nog steeds vrij herkenbaar. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, stelt Apple zich de nieuwe MagSafe voor als een externe accessoire voor hun laptops.

Interessant is echter dat de afbeelding een oude oplaadkabel toont, wat suggereert dat dit patent gericht is op MacBook-gebruikers die hun oude MagSafe-kabels op hun nieuwe MacBook willen gebruiken. Het is echter zeker niet uitgesloten dat Apple ook een adapter creëert voor hun huidige USB-C-kabels.

Apple MagSafe patent

Het is moeilijk in te schatten in hoeverre we dit patent serieus moeten nemen en of het ooit gemaakt zal worden. Er zijn gelukkig genoeg andere innovatieve kabels voor de MacBook die wel al op de markt zijn.

4 reacties

  1. Dit is voor mij zo onbegrijpelijk. Hoe kan het rijkste bedrijf op aarde, nieuwe producten slechter dan hun voorganger maken.
    De afgebeelde oplader was de fijnste, vanaf daar is het berg afwaarts gegaan. iTunes ook trouwens. kut Cook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *