Apple iOS 13 adoptie gaat weer keihard, iPad loopt achter

Razendsnel
Apple-gebruikers zijn dol op iOS 13, maar iPadOS loopt een beetje achter.

Het is altijd even spannend voor Apple of gebruikers hun nieuwste besturingssysteem wel zien zitten. iOS 11 werd bijvoorbeeld behoorlijk matig opgenomen door de gebruikers en dat had grotendeels te maken met wat slordigheden in de software. Die problemen kent ook iOS 13 op een stevige schaal, maar iPhone-gebruikers zijn desalniettemin razendsnel overgestapt op iOS 13.

Dat maakt Apple bekend op een support pagina van de developersectie. Op 15 oktober draaide iOS 13 op maar liefst 50% van alle toestellen die daarvoor in aanmerking komen. Zelfs 55% van alle toestellen uit de afgelopen 4 jaar hebben iOS 13 als besturingssysteem.

De adoptie van iOS 13 volgt de nog succesvollere overstap naar iOS 12 op. Dat besturingssysteem werd in een nog iets korter tijdsbestek op 53% van alle relevante toestellen geïnstalleerd.

Het gaat iets minder lekker met de iPad, zo blijkt uit Apple’s cijfers. Het is voor het eerst dat de tablets een eigen besturingssysteem hebben, want tot dusver draaide de meeste iPads op iOS 12. Sterker nog, dat is nog steeds zo, want iOS 12 staat op 51% van zowel alle iPads als alle iPads uit de afgelopen 4 jaar geïnstalleerd.

‘Slechts’ 41% van alle iPads uit de afgelopen 4 jaar draait op het nieuwste besturingssysteem en maar een derde van alle iPads over het algemeen bevatten iOS 13.

iOS 13 is meer geliefd

De telling is sinds dit jaar wel wat ingewikkelder geworden, omdat iPads dus vanaf nu niet meer meetellen voor iOS 13 waardoor de datasets eigenlijk niet met elkaar vergeleken mogen worden. Ook is dit de eerst keer dat iPads overstappen en lang niet alle tablets van Apple komen voor de nieuwste versie van de software in aanmerking. Desalniettemin is het duidelijk dat iPhone-gebruikers (en de verdwaalde iPod Touc-gebruiker (7e generatie)) meer gesteld zijn op de nieuwste software dan iPad-liefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *