Apex Legends martelt cheaters op heerlijke wijze

Toxic!
Toxic cheaters, opgelet.

Cheaters zijn een plaag voor iedere competitieve online game en zeker bij gratis titels zoals Apex Legends (waar spelers gewoon een nieuw account aan kunnen maken) is het lastig om eerlijke gamers te beschermen tegen uit uitschot. Respawn Entertainment heeft daarentegen een heerlijke maatregel bedacht voor het martelen van cheaters.

Respawnis keihard aan de weg aan het timmeren en daar hoort ook anti-cheat optimalisatie bij. De gebruikelijke techniek draait om het automatisch detecteren en bannen van cheaters op basis van in-game parameters. Iemand met een 100% accuratesse over een aantal potjes is natuurlijk een smiecht eersteklas. Maar naast een simpele ban werkt Respawn een manier om cheaters persoonlijk te pijnigen, in plaats van ze aan te sporen om een nieuw account aan te maken.

Wanneer je account als valsspeler wordt bestempeld, wordt je vanaf de aankomende update gematch met andere cheaters, zo laat Respawn weten in een Reddit-post. Dat betekent dat het straks mogelijk is dat een volledige server van 60 spelers vol zit met valsspelers. Stel je voor dat iedereen álle schoten raakt, onnatuurlijk snel kan bewegen en elkaar door muren kan zien. Gekkenhuis.

Deze strijd der titanen houdt het uitschot bezig terwijl eerlijke spelers gewoon tegen elkaar strijden in een arena waar iedereen gelijke kansen heeft en alleen excelleert op basis van skill (en een portie geluk, natuurlijk).

Naast deze heerlijke maatregel (die cheaters een over de datum koekje van eigen deeg geeft) werkt Respawn ook aan een systeem om spam accounts nog voordat ze gebruikt worden te detecteren en subsequent te blokkeren. Oh, en mocht een van je squadmaten cheaten terwijl jij ieder potje met hem samenspeelt, dan loop je zelf ook het risico om gebanned te worden. Samenspelen met een cheater is immers ook cheaten…

Kort na de gigantische lancering van Apex Legends werden al duizenden spelers gepakt op het gebruiken van cheats. Een maand later moesten honderdduizenden spelers het zelfs doen met een keiharde I.P.-lock. Sorry makkers, maar je zult toch echt gewoon lekker zelf de game moeten leren spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *