Na Netflix verhoogt ook Amazon Prime de prijzen

Amazon start in 2024 met bezorgingen via drone in EU

Een leger aan drones dat af en aan vliegt met pakketjes voor Jan en alleman. In de VS bezorgt Amazon al even pakketjes via drone. Als het aan Bezos zijn uit de kluiten gewassen boekhandel ligt, beginnen ze volgend jaar ook met proeven in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks problemen in VS stoomt Amazon voorwaarts

In een typisch gevalletje van ‘move fast and breaks things’ is Amazon volgend jaar van plan om in het VK en Italië te gaan beginnen met bezorgingen via drone. Dit ondanks het feit dat het bedrijf in Amerika tegen nogal wat problemen aanloopt. De drones van Amazon willen namelijk nog wel eens crashen. Het feit dat de drones van amazon nog niet voor letsel hebben gezorgd, kan voornamelijk worden toegeschreven aan het relatief kleine formaat van de drones. Via de lucht worden vooralsnog enkel pakketjes van onder de 2.2 kilo bezorgd.

De luchtvaartautoriteit in de VS is niet voor niets nogal huiverig voor verdere uitbreiding van het voor Amazon toegankelijke luchtruim. De Federal Aviation Administration heeft daarnaast geëist dat Amazon dit jaar honderden vlieguren maakt zonder incidenten, iets wat het bedrijf nog niet is gelukt. Vandaar dat Amazon niet boven mensen of wegen mag vliegen. Drones van Amazon kunnen tevens niet vliegen tijdens zware regenval, harde wind, hitte. 

Meer keuze, zero emission tech en een boost voor de economie

Amazon belooft al sinds 2013 dat bezorging per drone aanstaande is voor Prime leden. Tot dusver is het bedrijf nog niet in staat gebleken om de vele hordes te trotseren. Desondanks werd in het VK enthousiast gereageerd op de plannen van Amazon. Barones Vere, Britse minister van luchtvaart ziet wel toekomst in de crash happy drones van Amazon.

“Niet alleen zal dit plan de economie een zetje geven door consumenten nog meer keuze te geven, het zal ook ons begrip van hoe deze nieuwe technologie veilig kan worden ingezet vergroten. Daarnaast wordt ook het milieu geholpen wordt met zero-emission technologie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *