8 complete bullshitgeruchten over de iPhone 6

8 complete bullshit geruchten over de iPhone 6
Maandenlang kregen we dagelijks het ene na het andere gerucht over de iPhone 6 naar ons hoofd geslingerd. Inmiddels kunnen we concluderen dat het merendeel simpelweg niet klopte. Wij zetten 8 onzingeruchten op een rijtje.

1. De iPhone krijgt een scherm van saffierglas
Eindelijk zouden we de screenprotectors definitief achterwege kunnen laten. Of tenminste, als je de grotere iPhone 6 zou aanschaffen. Helaas moeten we het doen zonder saffierglas op onze nieuwe iPhone.

Lees ook: maakt het iPhone 6 display screenprotectors overbodig?

2. De camera krijgt meer megapixels
Apple staat er niet om bekend zich graag in de megapixelrace te mengen en hield tot en met de iPhone 5s vast aan een camera met 8 megapixels. Dat zouden er 10 moeten worden, terwijl later werd gesproken over 13 megapixels. Het bleven er uiteindelijk gewoon 8.

Lees ook: iPhone 6-camera krijgt grotere sensor met 13 megapixels

3. De grotere versie gaat iPhone 6L heten
Dat de iPhone 6 er in twee formaten zou komen was al lange tijd duidelijk, maar hoe zou het 5,5-inch toestel gaan heten? Het werd geen iPhone 6L en ook geen iPhone 6 Pro, maar iPhone 6 Plus.

Lees ook: grotere iPhone gaat iPhone 6L heten

4. De iPhone 6 heeft productieproblemen en komt pas in oktober op de markt
Tja, wanneer konden we die nieuwe iPhones nu eigenlijk in de winkels verwachten? De voorspellingen varieerden van augustus tot en met het voorjaar van 2015 (voor de iPhone 6 Plus). Zo lang hoeven we gelukkig niet te wachten, want op 26 september kun je ‘m scoren bij de Apple Store.

Lees ook: productie grote iPhone 6 loopt mogelijk vertraging op

5. De grotere iPhone krijgt een snellere processor dan kleine
Hartstikke leuk, zo’n grotere iPhone, want dan heb je meteen genoeg ruimte voor wat indrukwekkendere hardware. Toch? Een klein beetje maar, want de iPhone 6 Plus heeft weliswaar optische beeldstabilisatie, maar moet het doen met dezelfde processor als zijn kleine broertje.

Lees ook: grotere iPhone 6 krijgt mogelijk snellere processor

6. De instapprijs wordt 829 euro
Apple verkoopt zijn iPhones al jaren voor zo’n 700 euro, maar daar zou dit jaar verandering in komen. Het toestel van de techgigant zou je namelijk minimaal 829 euro lichter gaan maken. Gelukkig bleef in dit geval alles bij het oude, want hoe je het ook wendt of keert: iPhones zijn al duur genoeg.

Lees ook: (gerucht) de Nederlandse prijs van de iPhone 6 is uitgelekt

7. De omkeerbare USB-kabel
Eindelijk zouden we verlost worden van die akelige USB-kabels, die je vrijwel altijd verkeerdom in je adapter duwt. Apple ontwikkelde namelijk een USB-kabel die je net als de Lightning-aansluiting altijd goed inplugt, maar levert die helaas niet mee met de nieuwe iPhones.

Lees ook: omkeerbare USB-kabel van Apple lost frustraties op

8. Je iPhone 6 gaat het weer voorspellen en krijgt zonnecellen
Piet Paulusma kreeg het al een beetje benauwd, maar hoeft zich sinds dinsdagavond geen zorgen meer te maken over zijn toekomst als weerman. De iPhone 6 kreeg namelijk geen weerstation en ook geen scherm met zonnecellen.

Lees ook: iPhone 6 wordt uitgerust met een weerstation

One comment

  1. ach wat erg nu zijn al die mensen die al week voor deur liggen van apple store verdrietig wat hun nieuwe kneuzen telefoon heeft geen saffier glas en omkeerbare usb (is ook zo moeilijk een usb kabel aansluiten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *