50.000 printers gehackt om PewDiePie te helpen

Vlogger PewDiePie ontdekt printerhack
PewDiePie geeft recognition op Twitter.

PewDiePie is de grootste vlogger op Youtube. Hoewel hij in het verleden in opspraak kwam wegens antisemitische grappen en zelfs dreigde om Youtube de rug toe te keren blijft hij enorm populair. In India is er een ander kanaal, T-series, dat al een tijd probeert om hem van de troon te stoten. Daarom mobiliseerde de vlogger zijn fans en de wildste acties werden uitgevoerd.

Dingen begonnen uit de hand te lopen toen iemand met technische kennis bedacht om via een site te checken hoeveel printers er onbeveiligd via een open netwerkpoort waren verbonden. Dat bleken er volgens hacker The Hackergiraffe zo’n 800.000 te zijn. Hij legt uit dat hij vervolgens zonder enige ervaring binnen een half uur een protocol ontwikkelde om 50.000 printers de opdracht te geven om een A4 te printen. Op dat papier stond het verzoek aan de vinder om lid te worden van het Youtube-kanaal van PewDiePie. Vervolgens heeft hij zijn actie via Twitter naar de vlogger gestuurd met verzoek om recognition of retweet, hetgeen de PewDiePie deed.

https://twitter.com/HackerGiraffe/status/1068498480174370816

https://twitter.com/pewdiepie/status/1068628927294439425

Hoewel de aanleiding een uit de hand gelopen grap lijkt is de computergemeenschap geschrokken. Sommigen erkennen dat zij niet bij een printerhack hadden stil gestaan. Anderen wijzen erop dat zo’n hack ook met hele andere doelen kan worden gepleegd. Zo kan er malware op de printer geïnstalleerd worden of kan men zelfs via de printer binnendringen op een netwerk. Het verhaal wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Overigens staat PewDiePie nog steeds op 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *