4 redenen waarom een TV met internet ideaal is

4 redenen waarom een TV met internet ideaal is
Televisie achterhaald? Niet als je het met internet combineert.

Internet is het nieuwe televisie. Met opkomende diensten als Netflix zullen we als consumenten steeds minder traditionele televisieprogramma’s kijken en steeds meer gebruik maken van alternatieve diensten. Veelal online diensten. Dat grote ding dat in je woonkamer staat genaamd een televisie is daarmee niet verleden tijd. Integendeel, een slimme TV met internet mogelijkheden is ideaal. Bovendien is het onzin om nu al compleet afscheid te nemen van televisie zoals iedereen het kent. Lees hieronder 4 redenen waarom een TV met internet ideaal is.

1. Je TV krijgt veel meer toepassingen
Moderne televisies kun je aansluiten op het internet middels een kabel of via WiFi. Vervolgens zijn de toepassingen bijna eindeloos. Van Netflix tot YouTube. Je kleine laptopscherm kan achterwege blijven. Entertainment op een (grote) TV kijken is zoveel leuker.

2. De nieuwe wereld van televisie
Door een Internet en TV abonnement af te sluiten combineer je het beste van twee werelden. Je kunt nog steeds je favoriete programma’s bekijken op een zender. Mocht er niets op TV zijn, dan slinger je één van de beschikbare apps op je TV aan. Neem een dienst als Videoland. Wist je dat sommige programma’s alleen op Videoland te zien zijn en dus een internetverbinding eisen? Denk aan bijvoorbeeld een programma als Temptation Island VIPS .

3. De nieuwste updates
Hou je televisie fris door het apparaat aan te sluiten op het internet. Geregeld brengen fabrikanten updates naar buiten die de TV beter beveiligen en in sommige gevallen zelfs nieuwe features toevoegen.

4. Bespaar geld met een goed abonnement
Door enkel een internetabonnement af te sluiten of door enkel een TV-abonnement af te sluiten kun je soms duurder uit zijn. Combineer deze twee zaken met elkaar om geld te besparen én je krijgt nog eens meer voor je geld.

3 reacties

 1. Hier ben ik het enigzins mee oneens!
  Ik heb zelf een spotgoedkope 450,- euro 55″ 4K TV. (Medion) De beeldkwaliteit is naar mijn smaak helemaal prima, zeker voor de prijs destijds.
  Softwarematig kun je het eigenlijk geen SmartTV noemen.
  Alleen een shitty internetbrowser en een shitty Netflix app aanwezig.
  Maar hang er een Roku/chromecast etc aan (welke je jaarlijks kunt upgraden voor 10,- tot 100,- afhankelijk van smaak)
  Deze apparaten krijgen OOK software updates en bieden aanzienlijk meer apps.
  Zo is zelfs je oude “dikke” HD Ready TV nog up to date qua software.

  • @lolindir:
   Een maat heeft bijvoorbeeld een 700,- Smart TV ten opzichte van mijn 450,- non-smart TV.
   ik heb er zelf een 20,- Android boxje aan hangen met een toetsenbord controllertje en nu doet hij voor 200,- minder, aanzienijk meer. en de beeldkwaliteit is min of meer hetzelfde (We hebben ze nooit naast elkaar gezet dus de beeldkwaliteit kan best anders zijn maar in de praktijk zijn ze beide prachtig)

   • @lolindir: de meesten willen geen extra zooi aan hun tv hebben. Weer een stekker, snoeren, extra afstandsbediening of een andere multibediening, etc etc.
    Een normale smart TV doet voor de meesten alles (Netflix, YouTube, Videoland, NPO) goed genoeg en geloven het wel.
    Tegen de tijd dat het wat achterhaald is gaat de TV naar boven en komt er weer wat nieuws beneden te staan.
    Alleen de Tweakers nemen geen genoegen met de doorsnee smartTV en die gaan aan de gang met Mediaboxen, Nvidia shield a, en dergelijke spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *