Zuckerberg wordt eigenaar van al je WhatsApp-chats

Facebook-whatsapp
De data-roof die je wist dat zou komen is eindelijk hier: WhatsApp gaat zijn data doorsturen naar het moederschip.

Android-developer Javier Santos kwam tot deze schokkende ontdekking na het uitpluizen van de code in de nieuwste versie van WhatsApp. Het is voor het eerst dat WhatsApp en Facebook softwarematig iets met elkaar te maken hebben, dat bleef altijd strikt gescheiden. Maar het is natuurlijk geen verassing dat Zuckerberg op een gegeven moment waar voor geld (19 miljard) wil.

In de beta van deze nieuwe versie zit trouwens een selectievakje waarmee je WhatsApp al dan niet toestemming geeft voor het delen van de data.

Eerder deze week werd bekend dat WhatsApp definitief gratis is – voor zover ‘betalen met je privacy’ als gratis geldt natuurlijk.

4 Comments

 1. Ik gebruik WhatsApp omdat het de facto de standaard is (alle Google Now-, Telegram- en Vibe-overnamepogingen ten spijt) maar hier wordt ik toch wel goed ziek van.

  Vanaf het moment dat Facebook z’n populariteit vestigde (ten koste van o.a. MySpace, Hyves en nog wat andere platforms) gaan de verhalen over de koehandel met privacy al in de rondte en na de overname heb ik mijn account van Instagram ook al afgesloten, maar dit kan nog wel eens een dingetje worden…

  Ik vraag me sowieso af of dit wel allemaal kan. Een aantal jaar terug wijzigde Adobe z’n gebruiksvoorwaarden van de diverse Photoshop software, waarin heel sneaky werd gesteld dat de rechten van alle foto’s die met dit pakket werden bewerkt automatisch eigendom werden van Adobe. De shit storm die daarover losbarstte, was dusdanig dat men rap terug kwam van deze stap. Punt is echter dat we inmiddels al weer een aantal jaren verder zijn en haast meer ‘gewend’ lijken te zijn aan dergelijke vormen van een privacy sellout.

  • @RRRobert: Haha heel erg simpel , niet meer gebruiken dan . Man man dat totaal door geslagen privacy geneuzel. Die onzin chats en smerige foto’s in wat groepen mag Mark best meelezen ?

  • @kees66: dit was tot nu toe nog niet in de privacy statement geregeld, en vanaf deze update dus wel.

   Maar goed, we kunnen er allemaal moeilijk over doen, maar je kunt het gewoon zelf in- of uitschakelen, dus het ligt in de basis gewoon bij jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *