Zonder internet toch een Google zoekopdracht versturen

Zonder internet toch een Google zoekopdracht versturen
Een vader en zoon uit Duitsland hadden geen internet, maar wilden toch iets opzoeken. Dat deden ze op een opmerkelijke manier.

Als je iets wilt opzoeken via Google zul je toch toegang moeten hebben met internet, maar wat nou als je dat niet hebt op de plek waar je bent? Veel mensen zouden dan een internetcafé opzoeken of toch naar een plek gaan waar je weer verbinding kan maken met je telefoon. Een vader en zoon uit Duitsland pakten het anders aan. Zij stuurden namelijk een zoekopdracht per fax naar Google.

Ze waren namelijk op zoek naar de betekenis van “Deichhörnchen” en vooral ook hoe het eruitzag. Dat is namelijk een term die al jaren wordt gebruikt op de camping waar ze verblijven. Beide mannen schreven dan ook een brief aan Google waarin ze de zoekopdracht beschreven en faxte deze naar Google.

Tot hun grote verbazing kregen ze een aantal dagen later een brief terug via de fax van Google. Hierin stond tot in detail beschreven wat de betekenis kon zijn en hoe het wezen eruitzag. Het bleek dan ook om een verbastering van het woord ‘Eichhörnchen’ te gaan, wat simpelweg eekhoorn betekent. De zoekopdracht werd volledig in Google stijl weergegeven, inclusief afbeeldingen en reclame. Vervolgens werd de fax ondertekend door het Google Offline Team (bèta).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *