Zo wil Apple dominantie op iPhone-reparaties

Deze iPhones met 5G-verbinding gaan er komen
Je kunt je iPhone repareren bij Apple en het liefst nergens anders.

Een kapotte iPhone? Dat is natuurlijk balen. Je kunt dan kiezen voor diverse oplossingen. Een gloednieuwe smartphone kopen, of je iPhone laten repareren bij Apple of een derde partij. Natuurlijk heeft Apple het liefst dat je die derde partij niet gaat benaderen en het Amerikaanse techbedrijf lijkt er alles aan te doen om dat te voorkomen.

Apple gaat meldingen versturen dat je batterij toe is aan een service wanneer deze is vervangen door een derde partij. De meldingen komen voor op een iPhone XS, XR en de XS Max. Dat bericht iFixit. Het bericht komt op zowel iOS 12 als op de beta van iOS 13 in beeld. Dit najaar rolt Apple de definitieve versie van iOS 13 middels een gratis over-the-air update uit aan iPhone-bezitters.

Met die irritante melding wil Apple dat je bij hen aanklopt voor een reparatie. Zelfs als je iPhone-batterij door een derde partij is vervangen met een officiële Apple-accu komt de melding in beeld. De melding heeft verder geen invloed op de functionaliteit van de iPhone, maar vervelend is het wel. Zeker als je het toestel in de toekomst wil verkopen. De melding kan immers voor vraagtekens zorgen bij een onwetende koper.

Check de YouTube-video van TheArtOfRepair over dit onderwerp hieronder.

[gv data=”4nGnAdtTDCw”][/gv]

Lees ook: iPhone XI releasedatum bekend, topman praat mond voorbij

8 reacties

 1. En terecht … wanneer een iphone in de fik vliegt die door een beunhaas is “gefixed” … dan wijst niemand op apparata naar de beunhaas.

  • @dgh74: dit klinkt als de merkgebonden autodealer, die met z’n uurtarief van 95 euro ex. alle universele garagehouders met hun 30-50% lagere uurtarieven als beunhazen kwalificeert.

   Als je dit soort meldingen dus ook krijgt als je een originele(!) Apple accu laat plaatsen door een reparateur of verkoper van refurbished telefoons…

   Man man man, ze willen daar in Cupertino écht dat de iPhone eigenaren overstappen naar een Android telefoon.

   • @rrrobert: duuuuus wanneer je je mercedes naar de turk om de hoek gaat … een origeel nieuw mercedes blok laat inbouwen … dan is alles koek en ei met je mercedes dealer bij klachten ?

    Tjaaaaaaa ….

    • @dgh74: als deze Turk zich keurig aan de richtlijnen van Mercedes houdt, wel ja. Hier in Europa is het inmiddels zelfs zo geregeld dat eventuele garantieclaims niet eens meer mogen worden afgewezen door de importeur of fabrikant, als het onderhoud volgens voorschrift is uitgevoerd, óók als dit door derden is verzorgd.

     Grappig trouwens dat je nét met dit voorbeeld komt; ik heb een half jaar geleden een Mercedes gekocht. Bij een Turk. No kidding. Twee weken terug bracht ik de auto naar m’n vaste adres (universeel garage) voor een eerste grote beurt. Ik kreeg de complimenten voor het feit dat de auto nog in zo’n keurige nette staat was.

     De analogie met de autowereld is in deze discussie niet vreemd. Meerdere keren hebben fabrikanten gepoogd het repareren en onderhouden van hun auto’s te monopoliseren. Dat dit nooit is gelukt, heeft o.a. te maken het feit dat een auto veel minder een ‘gesloten product’ is dan een iPhone of een iPad. En de oneindig diepe zakken van zowel de lobbyisten als de juridische afdeling van Apple, waarschijnlijk.

     • @rrrobert: vaag …. heb heel wat ellende bij de peugeot gehad na reparatie door een schade herstel … maar goed nogmaals niemand blaat over de batterij inbouwer … iedereennjankt over apple. Ik zou ook mijn merk beschermen

     • @dgh74: ik koop al sinds 2013 m’n telefoons in China. Een telefoon van 200-300 euro vervang je toch nét ff wat makkelijker dan dat je een telefoon van 800-1200 euro moet laten repareren voor nog eens de helft van de aanschafprijs.

     • @rrrobert: en omdat ik dat niet doe … heb ik ook geen probleem om hem te
      Laten repareren als het moet … en moet ik ook niet klagen wanneer ik die keuze maak. De klagers hebben notabene niet eens een iphone 🙂

      Gelukkig nog nooit hoeven doen sinds ik met de iphone 4 begon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *