Zo werkt de beveiliging van Apple Pay met een Apple Watch

Apple-Watch-Apple-Pay
De Apple Watch zal uiteindelijk ook Apple Pay ondersteunen, maar hoe zorgt Apple hiermee voor veilige transacties?

Apple Pay is een nieuwe mobiele betaaloptie, waarmee je met je iPhone en Apple Watch kunt betalen. De iPhone is dankzij de Touch ID (vingerafdruk)sensor gemakkelijk te beveiligen. Bij iedere betaling dien je jouw vinger een paar seconden op de sensor te houden, zodat de iPhone herkent dat jij het bent. Deze sensor is niet aanwezig op de Apple Watch, maar doet wel iets soortgelijks om jouw bankgegevens tegen diefstal te beschermen.

Huidcontact
Na de persconferentie van Apple konden de aanwezigen meteen aan de slag met de Apple Watch. Dit leverde een hoop nieuwtjes (hier te lezen) op die niet besproken werden tijdens de presentatie, waaronder dus de werking met Apple Pay.

Nadat je een speciale PINcode ingevoerd hebt als je het horloge omdoet, zal het horloge middels huidcontact weten dat jij het bent. Daar zorgen de vier lenzen voor die op de achterkant van de smartwatch zitten, die kunnen zien wie het horloge om heeft en wanneer het afgedaan wordt.

Apple-Watch-sensoren

Automatisch blokkeren
Door iedere ochtend dus je code in te voeren, heb je daarna geen andere handelingen meer nodig om af te rekenen. Zodra je de Apple Watch weer afdoet, zal hij zichzelf direct blokkeren, zodat je er niet mee kunt betalen totdat hij weer om je pols zit.

De Apple Watch verschijnt in het begin van 2015 vanaf $350 dollar. Meer weten? Lees hier ons overzicht van de eerste wearable van Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *