Zo populair is Android Nougat op dit moment

Zo populair is Android Nougat op dit moment
Het heeft even geduurd..

..maar Android 7.0 Nougat is eindelijk de meest populaire Android-versie ooit. Het besturingssysteem draait vandaag de dag op 28,5 procent van de Android-apparaten. Zowel versie 7.0 als 7.1 zijn meegenomen in de cijfers.

Android 6.0 Marshmallow volgt op een tweede plek. Deze versie van het besturingssysteem van Google werd in 2015 uitgebracht en kent een adoptie van 28,1 procent. Android 8.0 Oreo, dat in het najaar van 2017 werd uitgebracht, kent nog een zeer lage adoptie. Deze versie van het besturingssysteem draait op een magere 1,1 procent van alle Android-apparaten. Veel Android-apparaten krijgen de update helemaal niet, of merken zijn nog niet zover om de update aan te bieden aan de gebruikers.

Met een adoptie van 1,1 procent weet Nougat wel een kleine verbetering te scoren in vergelijking met oktober 2017. Toen draaide slechts 0,2 procent van de Android-apparaten op dit besturingssysteem. In vergelijking met Apple’s iOS zijn de cijfers altijd wat schraal te noemen. Het is echter niet eerlijk om Apple erbij te noemen, gezien het feit dat Android een veel groter en breder spectrum qua mobiele apparaten kent. Het gamma van iOS-apparaten is een stuk compacter en dus zijn de adoptie cijfers beter. (via 9to5google)

5 reacties

 1. > Het gamma van iOS-apparaten is een stuk compacter en dus zijn de adoptie cijfers beter.
  Belangrijker nog is dat Apple zijn eigen hardware maakt. Google kan niet afdwingen dat telefoonmakers die Android gebruiken hun telefoons updaten.
  Overigens draait mijn Nokia 5 al op Oreo.

  • @koeberg: Precies en dat is ook gelijk de kracht van het platform. Niet duizende brakke telefoontjes moeten ondersteunen maar jezelf richten op je eigen producten.

   Optimalisatie voor volume (al deden ze het als losse fabrikant natuurlijk weer fantastisch).

  • @ffw88: Dat is ook zo alleen een hoop mensen willen dat niet zien (geloven).
   Die kijken naar versie nummers moeten de laatste update direct hebben.

   Wat een hoop mensen niet beseffen is dat Samsung met zijn touchwiz naast de (ietwat verjaarde) nadelen ook wel wat voordelen heeft. Heel wat Android updates door de jaren heen zaten soms al 1 a 2 jaren in Touchwiz.
   Mooi voorbeeld is het multitasken.

   Op IOS draaien velen de laatste update omdat hun apps dat vaak verplichten, en ja als je op IOS zit heb je wekelijks tientallen app updates en wordt je met veel apps min of meer gepushed naar het volgende platform (de Major updates … IOS X.0 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *