Zo nep is Instagram

Instagram
De oppervlakkigheid in beeld gebracht.

Instagram is een sociaal netwerk van oppervlakkigheid. De modellen, influencers en bedrijven kopieëren de trend en tonen maar weinig creativiteit. Om een unieke Instagram-ervaring te krijgen moet je eigenlijk alleen je vrienden volgen. Zijn je vrienden echter bezig om op een Insta-model te lijken, dan kom je weer in diezelfde spiraal terecht.

Het Instagram account Insta Repeat brengt dit prachtig in beeld. Dit profiel laat zien hoe mensen elkaar herhalen. Locaties, de manier waarop foto’s genomen worden en de stijl. Als een stel schapen kopieert men elkaar om ‘de typische Instagram-foto’ te maken. Déjà Vu Vibes, zo omschrijft Insta Repeat het zelf.

Het resultaat is vrij hilarisch. Het zet je zeker aan het denken hoe wél een originele foto te maken. Dat een achtergrond op een bepaalde locatie hetzelfde is kun je niets aan doen natuurlijk. Maar een originele pose heb je zelf in de hand.

Het idee kwam al eens eerder voorbij in een video. In DIT artikel liet een videomaker zien hoe we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn op social media.

https://www.instagram.com/p/BloCQe4HxBL/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/Bkt5bh0lxSj/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/BkRpLmwls9w/?taken-by=insta_repeat
https://www.instagram.com/p/Bj8ld_AFob7/?taken-by=insta_repeat

5 Comments

 1. Moet je eens op Tinder zitten. Het aantal vrouwen met een foto getrokken aan Machu Picchu, is niet bij te houden. Uiteraard moet je ook een foto hebben waar je springt en lijkt te hangen in de lucht, bh-loos met de rug naar de foto met de armen in de lucht, bij voorkeur op een strand. In het algemeen moet je verscheidene foto’s hebben van jezelf op vakantie, anders doe je niet meer mee.

 2. Wat wil jij later worden als je groot bent ?

  Toen:
  – prinses
  – fotomodel
  – zangeres

  Nu:
  – Instagram-meisje

  …ach oordelen is wel heel gemakkelijk, maar ik kan niet om de oppervlakkigheid en vluchtigheid heen om eerlijk te zijn…

 3. Beetje overtrokken deze post lijkt me. Heb zelf niet eens instagram maar dit zijn toch gewoon mooie fotos. Wanneer ik op vakantie zou zijn en krijg de kans om zo’n kano plaatje te schieten dan zou ik dat ook doen.

  Hoeveel fotoboeken bevatten een foto van de toren van pizza die wordt tegen gehouden door een hand ?

  Al die fotos die je hierboven ziet zijn in de vorige eeuw … zonder internet .. zonder dat men het van elkaar wist … al miljoenen keren gemaakt. Heeft niets met instagram te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *