Zo maakt Patek Philippe een horloge van €2 miljoen

Zo maakt Patek Phillipe een horloge van €2 miljoen
Leuk hoor, al die smartwatches met kekke gezondheidsfuncties waar je niet op zit te wachten, maar ze halen het tot op heden niet bij de Zwitserse uurwerken van de beroemde horlogemeesters. Eén van de meesters is Patek Philippe, die je versteld doet staan met een video waarin ze een uurwerk van 2 miljoen euro bouwen

Meest gecompliceerde horloge ooit

Om te vieren dat horlogemaker Patek Philippe 175 jaar bestaat hebben ze de Grandmaster Chime uitgebracht, naar eigen zeggen het meest gecompliceerde horloge ooit. Daar kunnen ze best eens gelijk in hebben, want het mechanisch handopwindhorloge bestaat uit 1.366 onderdelen en 32 bruggen, geplaatst in een roségouden kast van 37 mm. De ontwikkeling van de Grandmaster Chime heeft volgens Patek zo’n 100.000 uur in beslag genomen, wat resulteerde in zes nieuwe patenten.

Zo maakt Patek Phillipe een horloge van €2 miljoen

Eén van die nieuwe patenten heeft betrekking op het alarmmechanisme, dat de tijd in uren, kwartieren en minuten met een geluid kan aangeven. Als je wilt weten wat het resultaat is van acht jaar bouwen aan een polsklok, dan moet je onderstaande video even bekijken.

[gv data=”NKs_fAhyYkM”][/gv]

[lg_folder folder=”Patek_Philippe/Grandmaster_Chime/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

12 reacties

    • @trident: Dat valt ook wel weer mee. Vanaf een euro of 1000 kun je er al 1 kopen. Alleen is het net als met Audi’s. Hoe mooier en completer de afwerking. Hoe duurder ze worden.

     • @azenomei: blijkbaar weet je echt niet waar je over pRaat , een nieuwe patek voor 1000 euro? Hahahahahahahahahahahaba

     • @trident: Ik heb net een hele kavel op de veiling gezien VANAF €500.00 bieden. Dus ja, ik weet wel waar ik het over heb. En ik heb het nooit over een nieuwe gehad. Maar goed dat je er zogenaamd verstand van hebt. Ik zou zeggen, geef jezelf een schouderklopje.

     • @azenomei: @trident: Een Patek Philippe is helaas zelfs tweedehands pas verkrijgbaar vanaf ongeveer 5000 euro, dat zijn dan nog vaak de vrouwelijke varianten met in sommige gevallen Quartz-uurwerken. Wil je een nieuwe Patek? Reken dan op minimaal 12.000 euro voor een stalen Nautilus zonder bijzondere complicaties. Als je iets wil met veel complicaties erin, en in platinum, goud, witgoud etc., dan zit je algauw ver boven de 50.000 euro, zowel tweedehands als nieuw. In sommige gevallen zijn modellen van Patek Philippe tweedehands zelfs meer waard dan nieuw, omdat ze zo gewild zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *