Zo maak je alle koptelefoons draadloos

Met Jack maak je bedrade koptelefoons draadloos
Zo maak je iedere koptelefoon semi-draadloos.

We luisteren nagenoeg allemaal muziek als we onderweg zijn, aan het joggen zijn of aan het wachten zijn op het station. Meer dan geregeld blijft de draad van je koptelefoon stek… Ach, we hebben allemaal al meer dan genoeg reclames gezien over waarom koptelefoons met draad verschrikkelijk zijn. Toch ben ik persoonlijk nooit overtuigd van de Airpods. Jack by Podo Labs fungeert als gulden middenweg; het maakt een normale koptelefoon of set oortjes een soort van draadloos.

[gv data=”yuCTlHqJTf4″][/gv]

Jack is in wezen een klein Bluetooth-apparaatje waarop je je koptelefoon kunt aansluiten. Vervolgens connect je de gadget met je telefoon en hoeft de draad dus niet direct in je smartphone geplugd te zijn. In plaats daarvan bevestig je Jack bijvoorbeeld aan je shirt of doe je het in je binnenzak. Zo is een draad nooit te kort en kun je je telefoon simpelweg opbergen. Voor de volledige mobiele disco-ervaring zou je deze draagbare subwoofer zelfs nog kunnen aansluiten.

Daar houden de toepassingen niet op. Zo kun je twee Jack’s synchroniseren, zodat je als het ware een digitale splitter hebt. Ook kun je de Jack aan ieder Bluetooth-apparaat koppelen, of op iedere AUX-in/output aansluiten. Je zou bijvoorbeeld ‘s nachts de Jack in je TV kunnen pluggen, zodat je met headphones kunt gamen zonder een halve meter van het scherm af te hoeven zitten.

De Jack by Podo Labs loopt op het moment van schrijven nog twee weken als Kickstarter-project. Podo Labs zit nu al ruim $450.000 dollar over het initiële doel van $20.000 dollar heen. Je kunt het apparaatje krijgen door $25 dollar te ‘pledgen’ (exclusief verzendkosten). De verwachtte verkoopprijs zal $40 dollar bedragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *