Zo kun je iOS 8 en de iPhone 6 meteen jailbreaken

iPhone 5S met iOS 8
De kans dat je al beschikt over iOS 8 én een iPhone 6 is nihil, maar het zou zomaar kunnen dat de nieuwe smartphone van Apple al bij de release te jailbreaken is.

Normaal gesproken heeft de jailbreak-community er een tijdje voor nodig om nieuwe versies van het mobiele besturingssysteem van Apple te kraken. Dat lijkt bij iOS 8 allemaal een stuk makkelijker te gaan. De nieuwe iOS-versie is namelijk op dezelfde manier te kraken als iOS 7, omdat Apple de betreffende veiligheidslekken nog niet verholpen heeft.

iOS 8 Jailbreak

De jailbreak werd bekend gemaakt via Reddit en werkt op de meest recente beta-versie van iOS 8. Je zou dus zeggen dat Apple nog de tijd heeft om de jailbreakers alsnog te dwarsbomen, maar dat is waarschijnlijk te kort dag. Het bedrijf uit Cupertino geeft doorgaans na zijn keynotes een Golden Master-versie vrij van iOS. Deze vrijwel definitieve iOS 8-versie zou dus dinsdag al moeten verschijnen én draait straks op de iPhone 6.

Het lijkt dus aannemelijk dat Apple de kwetsbaarheden niet meer kan verhelpen en pas met iOS 8.0.1 voor een oplossing kan zorgen. Die versie van het besturingssysteem zou dan ook al in ontwikkeling zijn en waarschijnlijk snel na de release van iOS 8 verschijnen.

iOS 8 Jailbreak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *