Zo komt Steam naar Android en iOS

Zo komt Steam naar Android en iOS
De gamedienst heeft iets nieuws bedacht.

Steam ken je natuurlijk als de gamewinkel voor je PC of Mac. Er zijn concurrenten in opmars als de Epic Games Store, maar Steam blijft voorlopig koning op dit gebied. Steam, dat onder leiding valt van Valve, is naast een bibliotheek voor games ook een chatdienst.

Als je een game via Steam speelt kun je chatten met andere Steam-gebruikers. Ook kun je zien wat je vrienden aan het spelen zijn. Deze chatsessies verliepen altijd via de computer, maar Valve brengt de chat nu ook als applicatie uit op Android en iOS.

Zo kun je vanaf je smartphone communiceren met je vrienden die op Steam online zijn en bezig zijn met een game. Handig als je bijvoorbeeld snel een tijd wil afspreken. Je kunt natuurlijk WhatsApp gebruiken, maar via Steam krijgt je vriend een in-game notificatie. Een serieuze gamer is immers niet met zijn smartphone bezig tijdens het spelen van een spel.

Naast reguliere chatgesprekken is het ook mogelijk om een groepsgesprek te starten. De app is zowel op iOS als op Android gratis te downloaden in de App en Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *