Zo is Fortnite op Xbox One makkelijker te spelen

Zo is Fortnite op Xbox One makkelijker te spelen
Microsoft heeft aan je gedacht.

Fortnite is niet alleen zeer populair onder PC-gamers, ook op consoles heeft de game de nodige fanbase. Een nadeel van consoles is dat je het spel met een controller moet spelen. Over het algemeen werkt dit minder rap in vergelijking met een toetsenbord en muis. Dit is ook de reden dat Epic Games controller- en toetsenbordgamers niet met elkaar in eenzelfde match samenbrengt.

Microsoft heeft een mooie nieuwe feature voor Xbox One-spelers in petto. Het techbedrijf brengt op 14 november ondersteuning uit voor een muis en toetsenbord op de console. Zo kan Fortnite gewoon met muis en toetsenbord gespeeld worden, net als op de computer. Microsoft zal een update uitrollen.

Wacht wel nog even met het massaal aansluiten van je toetsenbord en muis. De update gaat namelijk in fases. Eerst zullen ontwikkelaars aan de slag kunnen met de feature en pas later de reguliere gamers. Epic Games laat trots weten dat Fortnite één van de eerste games op de Xbox One is met muis- en toetsenbord ondersteuning. Fortnite is zeker niet het enige spel dat straks met deze mogelijkheid gespeeld kan worden. De verwachting is dat ook games als Vermintide 2, War Thunder, Strange Brigade, Bomber Crew en Deep Rock Galactic met muis- en toetsenbord gespeeld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *