Zo ga je spam in je iCloud agenda tegen

Ook last gehad van vreemde kalenderitems met schimmige aanbiedingen?
Ook last gehad van vreemde kalenderitems met schimmige aanbiedingen?

Apple werkt aan een oplossing voor het voorkomen van spam in de agenda van iCloud-gebruikers. Veel gebruikers hadden daar namelijk over geklaagd de afgelopen weken, toen opeens kalenderitems met aanbiedingen van schimmige websites en diensten in de agenda verschenen.

Apple gaat de verdachte verzenders van agenda-items blokkeren. Verder gaat het bedrijf ook items die als verdacht zijn aangemerkt actief verwijderen.

Gebruikers kregen de spam plotseling in hun agenda’s omdat spammers uitnodigingen sturen aan willekeurige e-mailadressen. Reageren op de uitnodiging is daarom ook niet het slimste om te doen, aangezien spammers dan weten dat het e-mailadres bestaat en in gebruik is.

Wie de spam alleen ontvangt als uitnodiging in de iCloud agenda, kan in de instellingen van iCloud aangeven dat het account alle agenda-uitnodigingen als e-mail wil ontvangen. Dat maakt het negeren makkelijker en kun je de uitnodigingen makkelijker verwijderen.

Overigens is de agenda spam niet nieuw. Maar ineens kregen gebruikers spamuitnodigingen over aanbiedingen van Black Friday en Cyber Monday. Hierdoor nam het aantal spammeldingen toe.

Mocht je nou genoeg hebben van de iCloud agenda, dan kun je altijd nog overstappen op Google Calender. En met iOs 10 kun je zelfs de Agenda app helemaal van je telefoon verwijderen.

2 reacties

  1. “Reageren op de uitnodiging is daarom ook niet het slimste om te doen, aangezien spammers dan weten dat het e-mailadres bestaat en in gebruik is”

    Als je een email naar een niet-bestaand email adres stuurt krijg je als verzender een bericht terug dat de email niet afgeleverd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *