Zo fix je het grote beveiligingslek in je Chrome-browser

Go Google
Google was er snel bij met deze update.

Een schrijnende lek in de beveiliging van Google Chrome heeft de zoekgigant gedwongen een noodzakelijke update uit te brengen. De update bevat slechts één fix en richt zich op een exploit waarmee hackers via de 10 jaar oude browser toegang kunnen krijgen tot informatie over de gebruiker.

Het gaat om exploit CVE-2019-5786, inderdaad in het wild gespot door een beveiligingsexpert Justin Schuh. Google erkende direct het probleem en bracht een update uit. Uiteraard geeft het miljardenbedrijf verder weinig informatie vrij over de exploit omdat kwaadwillenden dan des te gemakkelijker van het probleem kunnen profiteren. Exacte informatie is er dus niet, maar één ding is zeker: update je Chrome browser nu!

– In Chrome, druk op de drie verticale puntjes recht boven in het scherm
– Het drop-down-menu toont ‘Google Chrome updaten’ als er een update beschikbaar is
– De kleur van de button geeft aan hoe lang de update al uit is. Op het moment moet de balk groen zijn (maximaal 2 dagen oud)
– Heb je de button niet, dan is de browser automatisch geüpdatet

Kortom, als je versie 72.0.3626.121 van Chrome hebt, dan kun je ervan uitgaan dat je veilig bent. Mocht je dat even willen checken, dan ga je naar dezelfde puntjes > ‘Help’ > in het drop-down-menu klik je op ‘Over Google Chrome’. Zo krijg je de huidige versie te zien.

Voor de smartphone-versie van Chrome ga je naar het menu (de drie puntjes) en druk je op ‘Hulp en feedback’ > wederom rechts boven op de drie puntjes > ‘Versie’. Nu nog de donkere modus en dan ben ik helemaal tevreden.

Lees ook: Zo werkt Chrome straks nog een stukje sneller

3 reacties

  1. Ik zag geen update optie/indicatie.
    Echter bij help about, stond er bij versie dat de browser geupdate was, huidige versie was 119.
    De browser moest echter herstart worden om de update door te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *