Zijn buigbare telefoons de absolute toekomst?

Lenovo
Lenovo denkt van wel.

Tegenwoordig zijn er schermen die een klein beetje kunnen buigen, maar de nieuwe standaard is deze techniek nog zeker niet. Techbedrijf Lenovo toonde in juni een protoype van een buigbare smartphone in de meest letterlijke zin van het woord. Het ding is zo flexibel dat ‘ie tevens kan fungeren als een armband.

Niet alleen Lenovo, maar ook Samsung is bezig met de buigtechniek. De Zuid-Koreaanse techgigant komt naar verwachting over een niet al te lange tijd met buigbare smartphones. In gesprek met CNBC zegt Lenovo dat buigbare smartphones de nieuwe toekomst zijn. Volgens het merk is de techniek over vijf jaar de gewoonste zaak van de wereld en zullen velen flexibele smartphones de markt gaan betreden.

Het flexibel maken van elektronica is iets waar de techwereld al jaren druk mee is. Vooral bij televisies komt de buigtechniek regelmatig voorbij. In 2013 zagen we bijvoorbeeld een patent van Samsung voorbijkomen voor een flexibele tv. Concurrent LG rolt de boel ook op en zelfs Apple lijkt bezig te zijn met het buigen van producten. De uitspraak van Lenovo is dus misschien zo gek nog niet.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *