Youtube stopt met videoreacties

Help!
Over 2 weken stopt Youtube met de mogelijkheid om videoreacties achter te laten.

Het blijft uiteraard nog wel mogelijk om gewone reacties te posten, maar videoreacties blijken niet populair genoeg om te behouden. Voor de mensen die niet bekend zijn met videoreacties: via een videoreactie kun je met je eigen video reageren op een andere video. Maar helaas, op 12 september worden videoreacties uitgeschakeld. De reacties op deze bekendmaking waren niet mals, op het “>youtubecreator blog klagen diverse gebruikers (uiteraard).

Slechts 0,0004 procent (4 van de 1 miljoen kijkers) klikten door op videoreacties, het is dus niet raar dat men deze functie gaat uitfaseren. Google wil nu investeren in effectievere manieren om fans te betrekken bij video’s. Zo moet het mogelijk worden om makkelijk links naar video’s te delen in de ‘gewone’ reacties onder een video. Waarom dit nu nog niet bestaat is mij een raadsel, het is geen rocket-science ofzo. Maar goed, het blijft wel mogelijk om video’s te uploaden onder specifieke titels, omschrijvingen of hashtags.

No comments yet

  1. geen enkel bezwaar heb ik hier tegen, gebruikte het toch nooit.
    Kijk veel liever naar de reactie’s! Zit af en toe best wat leuks bij.

  2. Afgelopen week werd ook bekend dat je nu een Google+ profiel nodig hebt om reacties te plaatsen op Youtube, dat gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat Google+ eindelijk een serieuze optie wordt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *