Xiaomi maakt de ultieme telefoon

Xiaomi komt met de ultieme telefoon
Een telefoon zonder schuine hoekjes, een body-scherm-ratio van 91,3 procent. Science Fiction? Nee hoor.

De Chinese telefoonmaker Xiaomi heeft vandaag een volledig werkende conceptelefoon gepresenteerd met deze specificaties. Deze futuristische telefoon heet Mi Mix Android. De telefoon heeft een scherm van 6,4 inch en is daarmee een echte phablet.

Denk aan alle mogelijke specs die je kunt verzinnen en Xiaomi heeft het in de Mi Mix gestopt. Xiaomi presenteert Mi Mix Android als een concept-toestel. Gek genoeg is het toestel wel vanaf 4 november te koop in thuisland China voor ruim 500 dollar.

Specificaties zijn belangrijk, maar de Mi Mix gaat vooral hoge ogen gooien met zijn design en de display. Xiaomi trok de wereldberoemde Franse ontwerper Phillipe Starck aan voor de Mi Mix. De achterkant en de knoppen zijn van keramiek (!). De display is gebogen op de hoeken. De proximity-meter is vervangen door ultrasound. De selfiecamera is verhuisd naar de onderkant.

[gv data=”tgXjklyo5Is”][/gv]

De Mi Mix is uitgerust met de recenste Snapdragon 821-chip (inderdaad dezelfde als van de Google Pixel). De Mi Mix heeft 4GB RAM and 128GB opslagruimte. Er is ruimte voor twee simkaarten, de accu is fors met 4,400mAh. De camera heeft 16 megapixel.

Xiaomi is een fabrikant die flink aan de weg timmert. Vorige week nog werd bekend dat Xiaomi dat het telefoon met een volledig flexibel scherm aan het maken is.

Xiaomi maakt ook hele betaalbare toestellen.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *