Xbox Series X krijgt revolutionaire pauzeerfunctie

Xbox Series X krijgt handige pauzeerfunctie
De Series X pakt savegames volledig anders aan.

Microsoft had afgelopen Game Awards een leuke verrassing voor console-liefhebbers. Het miljardenbedrijf kondigde namelijk de nieuwe Xbox Series X aan. Hoewel hij er beetje apart uitziet (check hier de grappigste reacties) krijgt hij wel ongeëvenaarde hardware. En, zo onthult de Partner Director of Program Management van Xbox, een geweldige opslagfunctie die we nog niet eerder zagen.

Een hoge pief van Xbox, Jason Ronald, zegt in een interview met GameSpot dat er tot dusver een heel belangrijke functie miste. “Vandaag de dag hebben we de mogelijkheid om direct een game te hervatten waar we gebleven waren. Waarom kan dat niet met meerdere games?” Ronald stelt dat gamers veelal meerdere games tegelijk spelen, maar dat ze niet zomaar kunnen overspringen tussen de titels.

Daarom krijgt de Series X een functie waarmee er “minder wachten en meer tijd om te spelen is.” Met andere woorden, je kunt straks meerdere games tegelijkertijd ‘pauzeren’ en direct opstarten vanaf de harde schijf.

De Xbox slaat je progressie op door de game – vergelijkbaar met de sluimerstand van een PC – op te slaan en te hervatten wanneer je het apparaat weer opstart. De Series X slaat je huidige progressie op op de SSD. Wanneer je de gepauzeerde game weer wilt opstarten, laadt de console het spel via het opslagbestand weer opnieuw naar de RAM. Zo knal je dus verder zonder daadwerkelijk te saven.

De functie is bijvoorbeeld ontzettend handig wanneer je meerdere singleplayer games speelt. Soms kun je slechts op bepaalde punten je progressie opslaan. Maar wanneer je moet stoppen, moet je stoppen. Op deze manier wordt je voortgang tot opgeslagen, zonder dat je daadwerkelijk in-game opslaat.

Ronald laat niet weten voor hoeveel games tegelijkertijd de functie beschikbaar zal zijn. In theorie is de enige bottleneck de hoeveelheid opslagruimte die nodig is om een custom save-file aan te maken.

Lees ook: Gelekt: Microsoft komt óók nog met goedkope Xbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *