Xbox One pas in 2014 naar Nederland

Xbox One 2014
Slecht nieuws voor de Xbox-fans onder ons. De Xbox One zal namelijk pas in 2014 in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn.

Dat meldt Xbox Wire, de officiële blog van Xbox. Naast Nederland zijn ook België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland de dupe van deze vertraging. De rede voor uitstel van de releasedatum is onder andere dat ze het bij Microsoft niet gaan redden om de Xbox One op tijd geschikt te maken voor de desbetreffende talen.

Hinderlijk is dat Microsoft erg vaag blijft. Ze melden namelijk dat de Xbox One in 2014 ‘zo spoedig mogelijk’ wordt uitgebracht in de desbetreffende landen. Hoe lang we in het nieuwe jaar moeten wachten wordt dus niet duidelijk. Om de schade wat te beperken zullen gamers die de Xbox One al gepre-orderd hebben een gratis game bij hun nieuwe console geleverd krijgen. Hoewel ik betwijfel of dat de pijn zal verzachten: we willen gewoon zo snel mogelijk op de Xbox One spelen.

De Xbox One zal in november van dit jaar wel worden gelanceerd in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland, Australië en de Verenigde Staten.

No comments yet

  1. Toch wel balen, nu maar reserveren bij de Duitse Saturn.
    Microsoft heeft op Twitter net bevestigd dat een import console prima werkt voor games maar de andere functies (al die media zooi enz) ontbreken waarschijnlijk.

  2. Nu heb ik definitief geen twijfel meer over welke console ik ga halen. Ik liet het nog af hangen van een aantal games, maar dit doet MS definitief de das om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *