Xbox One-games: eerst proberen, dan pas kopen

Xbox-One-Games
Het lijkt er op dat Microsoft ons gratis 24 uur lang games gaat laten uitproberen voordat we onze portemonnee moeten trekken.

Een oplettende Redditposter nam onlangs deel in een previewprogramma van Microsoft, en merkte op dat verschillende games de ‘Free Play Day With Gold’ optie hadden. Verder onderzoek wees uit dat Xbox Live Gold leden (degenen die maandelijks betalen om online te gamen) in de toekomst waarschijnlijk 24 uur lang een game uit mogen proberen, zonder geld neer te tellen.

24 uur demo
Zowel Sony als Microsoft bieden gratis demo’s van bepaalde games aan, maar dit is vaak maar één level dat midden uit de game geplukt is om de consument te overtuigen. Met deze 24 uur durende trial kun je een stuk beter beeld krijgen van een game, al lijkt het ons sterk dat alle ontwikkelaars hier mee akkoord gaan. Toch blijft het een toffe functie, zelfs als alleen de games van Microsoft hem ondersteunen. In onderstaande foto kun je de nieuwe optie zien bij Max: The Curse of Brotherhood.

Free-play-day

Microsoft was er overigens als de kippen bij om deze nieuwe functie te bestempelen als een ‘error’. Al ontkent het bedrijf niet dat een dergelijke functie er in de toekomst alsnog aan kan komen.

2 reacties

  1. Ik weet nog wel… als jochie, 50 euro voor een of andere war game (weet zo niet meer welke).

    Het spel leek zo vet, en dat was het ook. Alleen de engine was zo slecht dat het spel zo traag werd dat het onspeelbaar was (lag niet aan de hardware maar aan de game).

    Sinds dien download ik eigenlijk alle games… als het dan echt goed is koop ik het daarna alsnog. Maar het mag zich eerst bewijzen, dat het niet half af is, maar half werkt of na 4 uur is uitgespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *