Wordt Samsung’s Galaxy A90 de mooiste mid-ranger ooit?

Noice
Wat betekent het notchless design?

De laatste tijd is het algemene smartphonedesign een beetje in een slob terecht gekomen en focussen fabrikanten zich wat meer op volledig nieuwe tech. Samsung is ondertussen hun mid-range-lijn aan het oppoetsen door een ‘nieuw’ design door te voeren, zo ‘lekken’ ze zelf via hun website (via: GalaxyClub).

Na Huawei, dat ‘per ongeluk’ een foto met heel veel informatie over de P30 Pro (zonder dat te blurren) naar buiten bracht, heeft nu ook Samsung een staaltje guerrilla marketing toegepast door op de eigen website kort informatie te plaatsen over hun aankomende Galaxy A-model.

De Galaxy A90 zou de beste mid-ranger van het Zuid-Koreaanse merk worden, boven de A30, A40, A50 enzovoort. Dat toestel zou volgens hun eigen site dan worden uitgerust met een ‘notchless infinity screen’. Nou, nu wordt het interessant. Samsung kan namelijk op een aantal dingen doelen met deze informatie.

Het zou een bevestiging kunnen zijn van een eerder gerucht, dat stelde dat de Galaxy A90 zal worden uitgerust met een pop-up camera. In dat geval hebben we het werkelijk over een notchless design en gaat de mid-range line-up van Samsung de camera opzet van Vivo achterna.

Een andere, iets minder sexy interpretatie van de ter ‘notchless infinity screen’ zou kunnen zijn dat de A90 gewoon een punch-hole-camera krijgt, zoals de nieuwste Galaxy S10-reeks. Daar is niets mee mis, maar ‘notchless’ vind ik een beetje coulant in dat geval.

De laatste en meest onwaarschijnlijke optie is dat de Galaxy A90 zal worden uitgerust met een primeur voor de Zuid-Koreanen: een camera áchter het display. Deze nieuwe technologie is al een tijdje in de wandelgangen een gespreksonderwerp, maar tot dusver heeft nog geen enkel ander toestel zo’n camera-set-up. Het is dus niet heel aannemelijk dat Samsung die primeur als het ware verspeelt op een mid-ranger.

Verder is de informatie rondom de Galaxy A90 nog relatief schaars, maar het zou zomaar een hele solide mid-ranger kunnen worden. Althans, dat ligt een beetje aan de hardware. Wel doen er geruchten de ronde dat het toestel een karige 3,700mAh batterij krijgt, in tegenstelling tot de minimale 4000mAh van zijn voorgangers.

Hoe dan ook, het toestel lijkt een scherm-body-ratio van 92% te krijgen, wat behoorlijk netjes is. Het ziet er daarmee naar uit dat Samsung hun mid-ranger echt een high-end uitstraling wil meegeven, voor een zacht prijsje. Meer dan duizend pegels neerknallen voor een Galaxy S10 is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd, maar we willen allemaal luxe.

Render @trendingleaks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *