Wordt drone-koning DJI ook GoPro-killer?

Crazy
Zijn de dagen van de actiecamera-koning GoPro geteld?

Hoewel het soms nog wel mis kan gaan met de peperdure drones van DJI, is het Chinese merk gemiddeld genomen de ongekroonde drone-koning van de wereld. Dat wil niet zeggen dat het bij onbemande vliegtuigen moet blijven, want een lek suggereert dat er een GoPro-killer in opkomst is.

GoPro is natuurlijk de baas op het gebied van actiecamera’s. De piepkleine camera’s filmen doorgaans in een piekfijne kwaliteit, zijn ontzettend robuust en hebben een breed scala aan add-ons beschikbaar.

Desalniettemin zou het goed kunnen dat het Amerikaanse bedrijf het moeilijk heeft door alle concurrenten die in de tussentijd vergelijkbare, veelal goedkopere producten hebben geproduceerd. Voeg daar de flinke prijzen en één nagenoeg essentiële missende feature aan toe en DJI kan binnen komen ‘swoopen’.

Er is namelijk informatie gelekt (via: Photorumors) over de DJI OSMO Action camera, een actiecamera die zeer binnenkort uit moet komen. Hoewel we zo’n beetje alles weten over het toestel, moet de prijs uiteindelijk de doorslag geven. Dit zijn de specs op een rijtje:

 • Image stabilization system
 • Dual LCD display
 • 1/2.3′′ 12MP CMOS Image Sensor – Sony IMX377
 • Ambarella H2 image processor
 • FOV: 145° f2.8
 • Shutter: 1/8000-120s
 • Video specifications: 4K60p with 8x slow motion, 1080p video 120k
 • HDR and automatic time-lapse photography
 • Shooting mode: single, AEB continuous shooting, countdown shooting, multiple continuous shooting, interval shooting
 • Drie interessante features. Enerzijds lees je hierboven inderdaad over een Dual LCD display. Naast een klein schermpje op de achterkant krijgt de OSMO Action camera dus ook een scherm op de voorkant. Nu, selfies en actiecamera’s zijn veelal geen vaste combinatie, maar als je als een maniak van een besneeuwde bergtop af snowboardt, kun je in elk geval zien hoe je eruit zag voordat je je net brak.

  De tweede, nagenoeg essentiële feature is dat hij van zichzelf waarschijnlijk al waterdicht is. Zo’n beetje alle actiecamera’s, waaronder die van GoPro, zijn niet waterdicht en vereisen een speciale case om deze feature te bewerkstelligen. Dat kost je al gauw €50 en ja, je kunt een Chinese namaak-case kopen voor een paar euro, maar dan moet je nog steeds iedere 10 minuten het doosje open doen, de GoPro ontmantelen, je SD-kaartje verwijderen, er een nieuwe in stoppen en het doosje weer dicht frutselen.

  De laatste feature is niet zo zeer DJI-specifiek, maar kan wel de doorslag geven om GoPro van de troon te stoten. Het apparaatje is namelijk uitzonderlijk klein. Handig op te bergen, dus. Ironisch, overigens, dat DJI deze markt betreedt, want GoPro stapte eerder gedeeltelijk uit DJI’s vakgebied.

  Morgen onthult DJI het cameraatje officieel. Dan weten we of GoPro definitief van de troon is gestoten. Tot die tijd check je hier alles over de nieuwste Hero7-camera van het merk. DJI kwam al eerder met een gevaarlijk product voor GoPro met de gestabiliseerde OSMO Pocket.

  Foto @Photorumors

  3 reacties

  1. Had een GoPro7 Back, batterijen die zich niet vol laden, het cameraatje liep vast in een warme omgeving bij filmen op 4K60p, freezing issues, enz enz, teruggebracht en nog geen waardige vervanger gevonden, ben benieuwd naar de DJI camera.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *