Wordt de OnePlus 6 een iPhone X kloon?

OPPO OnePlus iPhone X kloon
De eerste voortekenen zijn er helaas…

Wellicht ben je al bekend met de werkwijze van OnePlus. OnePlus is opgericht door OPPO, waardoor OP een dochteronderneming te noemen is. Veel van de smartphones die OPPO uitbrengt, worden voorzien van het OnePlus-logo en komen vervolgens als nieuw toestel in de Europese markt te liggen. Blijft OnePlus kopiëren van OPPO, dan zou de OnePlus 6 zomaar eens een iPhone X kloon kunnen zijn.

De nieuwe OPPO R15 is namelijk op het internet verschenen, een nieuwe smartphone met een nogal opmerkelijke look. Het nieuwe toestel is voorzien van een randloos scherm, inclusief een inkeping zoals bij Apple’s iPhone X. Een nogal aparte designkeuze, aangezien er veel kritiek is op de ‘notch’.

Hoewel de inkeping een stuk kleiner is dan die van Apple’s toptoestel, blijft er een deel van het scherm overdekt door de notch. Ook is er een dubbele camera aanwezig. In tegenstelling tot OnePlus is er echter geen razendsnelle chipset aanwezig. De Snapdragon 670 is namelijk een midrange-chipset.

Er is echter nog even tijd voordat OnePlus daadwerkelijk met haar nieuwe OnePlus 6 op de proppen zal komen. Houden we vorig jaar aan als standaard, dan zijn er nog dik drie maanden om ervoor te zorgen dat het nieuwe vlaggenschip van OnePlus geen iPhone X kloon wordt.

5 reacties

  1. Kijk hoe hard er ook geklaagd wordt. Zolang de spullen in de Notch nog niet achter het scherm passen is dit de manier om maximaal scherm volume te hebben. Best logisch dus dat Oppo dit voorbeeld volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *