Wordt de HTC One verboden in Nederland? [UPDATED]

Wordt de HTC One verboden in Nederland?
Damnit HTC, hoeveel pech kun je hebben bij de lancering van een telefoon?

Nadat eerder bekend werd dat HTC’s winst met 98% naar beneden ging – mede veroorzaakt door de vele vertragingen bij de uitlevering van de One – is nu een rechtszaak met Nokia reden voor onrust. De Finse foonbouwer werd vandaag in Amsterdam namelijk in het gelijk gesteld over een twist betreffende de microfoon van de HTC One. Deze microfoon wordt gebouwd door ST Microelectronics, en eerder al toegepast in de Nokia Lumia 720. Nokia heeft de samenwerking met ST Microelectronics onlangs echter opgezegd, maar claimt dat de door Nokia ontwikkelde techniek van de high-amplitude microfoon nu illegaal in de HTC One wordt toegepast.

Blijkbaar bevatten ze hetzelfde dual-membraam. Vergelijkingsfoto hieronder (hoedtik voor Engadget).

Wordt de HTC One verboden in Nederland?

En nu? Wel, HTC zegt in een reactie teleurgesteld te zijn in de beslissing van de rechter, en beraadt zich op verdere stappen. Nokia kan ondertussen eisen dat de smartphone niet meer in Nederland verkocht mag worden. In ieder geval totdat HTC het microfoonprobleem heeft opgelost.

Nog meer vertraging voor de One. Laten we hopen van niet.

UPDATE: HTC heeft in een reactie laten weten dat de verkoop vooralsnog gewoon doorgaat zolang er nog geen verkoopverbod is uitgesproken.

No comments yet

 1. Dit geloof je toch niet he! Lekkere faalactie ook van die toeleverancier.
  Als ik het goed begrijp ligt de fout namelijk niet bij HTC, maar bij de toeleverancier.

 2. Heel stiekem baal ik hier best wel van. Ik heb namelijk mijn zinnen gezet op deze telefoon. Wilde hem deze week gaan bestellen, maar als dadelijk blijkt dat het ding echt helemaal niet meer geleverd mag worden, dan moeten we toch opzoek naar iets anders lijkt me? Liever niet… laten we hopen dat Nokia zo sportief is om dan maar een dwangsom te eisen en toch het apparaat door te laten gaan.

  • @ardonjr:
   Zelfde verhaal hier. Ik heb ook mijn zinnen op deze gezet. Eindelijk een android met goede looks en afwerking zoals een iPhone.
   Ik heb dan dan wel een paar maandjes abonnement te volbrengen, dus ik wacht sowieso nog wel ff. Tegen die tijd hebben ze het hopelijk opgelost. Kan niet wachten!

    • @robertr: Probleem is dan alleen dat we er waarschijnlijk nóg veel langer op moeten wachten. Je wil volgens mij niet weten wat voor ellende dit met zich meebrengt voor HTC en dat terwijl ze al in zulk slecht weer zitten. Ze moeten dan alle bestaande telefoons uit de schappen halen en ombouwen.. Daarom zou het fijner zijn als Nokia akkoord zou gaan met een schadeclaim in plaats van een verbod op de verkoop.

     HTC (of in ieder geval de leverancier) heeft hier gewoon een flinke fout gemaakt. En daar zullen ze voor moeten boeten. Maar laten we hopen dat het niet tot nog meer uitstel van het apparaat gaat komen. Dan zou HTC nog wel eens in de problemen kunnen komen v.w.b. de omzet.

     Ben echt heel benieuwd naar hoe dit af gaat lopen… ik vrees het ergste helaas..

 3. Man, wat een ellende voor de mooiste phone ter wereld.
  gelukkig was ik nog niet toe aan een nieuwe telefoon, want de one is helemaal te gek.
  heb nu een one-S en die is ook super, want van alu en superdun met mooi amoled schermpje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *