Windows update sloopt systeemherstel

Dit is niet zo handig
En dat is niet zo handig…

Een update binnen de Windows 10 Anniversary Update zorgt ervoor dat veel gebruikers niet meer terug kunnen naar een eerder herstelpunt. Dat meldt Webwereld.

Via het forum van Microsoft klagen meerdere gebruikers over het feit dat zij geen gebruik meer kunnen maken van systeemherstel in Windows 10. Zij krijgen de foutcode 0x80070091 als ze terug willen naar een eerder punt.

Deze foutmelding verwijst naar een ongespecificeerde fout en het probleem schijnt zich voor te doen sinds cumulatieve update KB 3213986 is uitgerold.

Günter Born heeft het falen van het systeemherstel gelinkt aan de update. Wie nu denkt slim te zijn en de update te verwijderen, komt helaas bedrogen uit. Born heeft zijn eigen onderzoek gedaan en simpelweg de update verwijderen helpt niet. Op het forum van Microsoft heeft Born zijn bevindingen gepost, met de conclusie dat systeemherstel goed kapot is.

Gelukkig heeft Born ook uitgevonden hoe je ervoor kunt zorgen dat systeemherstel weer werkt en gepost op zijn eigen blog. Er zijn een hoop stappen die je moet uitvoeren, maar de kans is heel groot dat het daarna weer werkt.

Het is niet duidelijk hoe lang deze stappen nog werken. Totdat Windows met een nieuwe update komt, kun je bijvoorbeeld een back-up maken van je bestanden met Dropbox.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *