Windows doet aan onsmakelijke zelfpromotie

Windows 10
Zo probeert Microsoft de gebruiker te laten betalen voor OneDrive.

De Creators Update van Windows 10 brengt een hoop goeds met zich mee. Toch zitten er ook mindere kanten aan de update. Zo merkte Reddit-gebruikers op dat Microsoft hun gebruikers binnen betaalde software wil overhalen om voor andere services te betalen, meldt Tweakers. Na de update wordt de gebruiker een Office-OneDrive-pakket aangeboden in de Windows 10-verkenner.

Ook Windows-watcher Paul Thurrot (via Tweakers) beklaagt zich over Windows’ advertentie. Volgens de blogger is het promoten van eigen software binnen software op zichzelf al vreemd, maar gaat het vooral om de manier waarop: “Voor de duidelijkheid, File Explorer is de huls van Windows 10, een kernonderdeel van het besturingssysteem. (…) het is een deel van Windows, of een deel in Windows. Het is Windows.” Hij doelt hiermee op de absurditeit van het concept. Het promoten van betaalde software binnenin de kern van andere betaalde software. Tja, eigenaardig is het zeker.

Het idee achter de reclame is het promoten van een pakket dat voor $6,99 dollar per maand te krijgen is. Dat pakket bevat zowel Office 365 als 1TB OneDrive-opslag. Maar ook gebruikers die al een Office 365-abonnement hebben krijgen de aanbieding. Gelukkig is de reclame via een omweg uit te zetten, zo legt Thurrot in dezelfde blogpost uit.

Wat denk jij? Mag Microsoft lekker hun gang gaan binnen de verkenner?

2 reacties

  1. geld dit ook voor de betaalde versie van Windows10 of alleen gratis upgrades?
    daar ligt voor mij de grens wat dit betreft.
    “Reclame” zoals een ingebouwde internet explorer of media player is klinklare onzin. wat mij betreft hoeven ze chrome/Firefox dan ook niet aan te bieden. gekke europese wetgevingen.

    • @lolindir: je kan daarnaast ook argumenteren dat een office pakket ook diep in windows zit… de meeste appjes hebben toch ook een link naar hun andere appjes in hun app? niet meer dan logisch, je wilt je bestaande klanten, meer producten veerkopen, zo doen fysieke winkels dat ook op verschillende manieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *