Windows 10

Ai, deze Windows 10-ellende is pijnlijk voor Microsoft…

Windows 10

Computerreus neemt actie en dit ga jij merken in Windows 10.

Na alle problemen met kleinere updates lijkt ook de grote mei-update van Windows 10 alles behalve een succes te worden. De ontwikkelaars van Windows 10 moeten pijnlijke maatregelen nemen. Ook andere partijen doen Microsoft pijn met hun oplossingen.

Windows 10 gedwongen tot pijnlijke keuzes

De ellende rondom de release dwong het management van Windows 10 al om de roll-out van de update aan te passen. De publiciteit hierover deed geen goed. Ook blijkt nu dat de update een herstelfunctie voor een eerdere blunder goedmaakt.

Het bleek namelijk mogelijk dat het besturingsprogramma automatisch bestanden verwijderde uit de map ‘downloads’. Dit als gevolg van een eerdere update uit 2018. Na veel boze kritiek van klanten moest men deze ‘verbetering’ weer terugdraaien. Je mag de files nu dus weer handmatig uit de download-folder verwijderen.

Microsoft nog pijnlijker voor joker

Nu is het voor het management van Windows 10 natuurlijk al pijnlijk om je eigen updates weer los te laten omdat klanten het niets vinden. Nog pijnlijker wordt het als je een fabrikant van besturingssystemen bent die onbestuurbaar worden. Dat kan namelijk met Windows gebeuren na de meest recente update.

Om de afgang voor Microsoft op dit gebied compleet te maken heeft een partij nu open-source software ontwikkeld, waarmee je Windows-updates terug kunt draaien. Dat programma zie je hier.

Vraag is nu hoeveel van dit soort vernederingen Microsoft nog moet verwerken voordat men weer goed werkende updates van niveau kan presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *