Winamp gered door een Belgisch bedrijf

Winamp logo
Het leek er even op dat Winamp 2014 niet zou halen, maar dankzij het Belgische bedrijf Radionomy krijgt deze muziekspeler hopelijk nog een mooie toekomst.

Toen AOL in november aankondigde dat ze de stekker uit Winamp zouden trekken stond het internet op zijn achterste benen. Miljoenen mensen koesterden namelijk nog steeds warme gevoelens voor de bekende multimediaspeler.

Heel even leek het erop dat Microsoft de redder zou worden van Winamp, maar uiteindelijk is het Radionomy uit België geworden. Dit bedrijf werd in 2007 opgericht en het is een dienst waarbij mensen online hun eigen radiostation kunnen beginnen en waarbij je uiteraard ook stations kan beluisteren die door andere mensen gemaakt zijn.

Radionomy heeft meer dan 6000 radiozenders en je kan op je eigen radiostation zonder problemen ‘commerciele’ muziek uitzenden, want Radionomy staat garant voor de copyright kosten. Hoe ze dat kunnen betalen? De inkomsten worden gehaald uit reclame: 4 minuten lokale reclamespots per uur.

Het bedrijf werkt al samen met Facebook, Apple, TuneIn, CBS Radio en Microsoft. Winamp is een mooie aanvulling op hun huidige diensten. (via: techcrunch.com)

[gv data=”Tp7u1FgjGKA”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Je kunt het trouwens als Nederlander niet gebruik van maken; Dit is tengevolgen van de te hoge prijzen die door de SENA worden toegepast en die absoluut niet overeen komen met de tarieven in de andere landen van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *