Zoveel tijd verspillen wij aan online filmpjes

Time well spent.
Ah, het internet. Een plek niet veel anders dan het oude Egypte, waar op muren geschreven wordt en katten aanbeden worden. Maar hoeveel tijd zijn we nou helemaal kwijt aan online video? Best wel veel, blijkt uit een onderzoek van comScore.

Wie kijkt hoeveel en waar?

In augustus 2013 bekeek 83,3% van de Nederlandse internetpopulatie van 6 jaar en ouder online video’s, met een gemiddelde kijktijd van 20,9 uur per maand, of 269,5 films. Dat brengt ons op de tweede plek binnen Europa, alleen de Britten vergooien nog meer tijd met internetvideo‘s. Na ons, met een ruime marge, op plek nummer drie staat overigens Spanje. Schijnbaar heeft dat iets te maken met de staat van hun economie en plotselinge toename van vrije tijd.

Maar ook binnen Nederland zijn er nogal behoorlijke verschillen. Niet geheel verrassend bekeken mannen meer online filmmateriaal dan vrouwen. 324,5 video per maand versus 212,1 video’s voor de dames. Misschien dat we massaal trailers en reviews van een bepaald spel zaten te bekijken, terwijl dames daar minder interesse in hadden?

Voeg-kookfilmpjes grap hier in

Ook als je naar de leeftijdscategorieën kijkt zie je verschillen. De meeste films werden bekeken door mannen tussen de 25 en de 34 (471,7 films) , en de minste door vrouwen boven de 55 (180 films) . Opvallend wel is dat de groep vrouwen tussen de 45 en de 54 heel veel kijkt ( 356,2 films), bijna het dubbele als vrouwen tussen de 35 en de 44 (179,3 films). Verveelde huisvrouwen zonder kids en een man met drukke carrière?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *