‘Whatsappocalypse veroorzaakte vier keer zoveel SMSjes’

Ahh m'n knie en ook m'n milt
Misschien ben je er zelf nog niet helemaal van bijgekomen, of zitten veel van jullie nog steeds in een schuilkelder te wachten tot het ergste voorbij is. De grote internationale Whatsapp-storing van gisteravond is inmiddels opgelost, en dit is wat de schade is na deze ramp.

Facebook zal zich wel suf hebben gezocht naar de garantievoorwaarden, want nog geen 48 uur na de aanschaf was er al een grote storing waardoor niemand meer wat kon versturen of ontvangen. Men was dus genoodzaakt om over te stappen op de goede, vertrouwde manier van elkaar op de hoogte houden van je doen-en-laten; rooksignalen SMS.

En dit hebben de providers gemerkt ook. Zo rond tien uur, toen de storing in volle gang was, werd er over het 3G-netwerk vier keer zoveel SMS-verkeer afgehandeld dan normaal. Ook gebruikers van het 2G-netwerk stapten massaal over naar de korte berichtjes, hier steeg het verkeer met 250%.

Overigens was Whatsapp niet de enige dienst die last van van uitval. Ook de new kid on the block Telegram lag zaterdagavond even plat, waarschijnlijk door de explosieve groei van de dienst de afgelopen tijd.

Een kleine geruststelling; volgens Vodafone heeft de uitval van Whatsapp niet veel mensen geld gekost, aangezien iedereen nog genoeg gratis SMSjes in hun bundel hadden.

3 Comments

  1. Wordt eerlijk gezegd ook een beetje moe van die mensen die roepen ”download telegram!! veel sneller!!” Nee, dat is het niet. Whatsapp is echt vele malen stabieler en er zitten nog zat bugs in die Tele app.

    • @sebasjuhh: In mijn perceptie voelt telegram veel vlotter aan qua typen en interface. Daarnaast heeft ‘ie ook niet de vervelende whats app fotogallerij die whatsapp er in heeft geforceerd.

  2. Voor mij is de wereld niet veranderd na de overname, en gebruik vooralsnog gewoon whatsapp. Had zaterdagavond ook wel wat beters te doen als op m’n telefoon kijken en heb geen last gehad van de storing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *