WhatsApp op Android krijgt een nieuwe functie

WhatsApp
Zo kan niemand zomaar je berichtjes lezen.

Als je smartphone ontgrendeld op tafel ligt kan een ieder zomaar apps openen of foto’s bekijken, tenzij je de applicatie handmatig hebt vergrendeld. Dat is een gedoe en veel mensen doen dit dan ook niet.

WhatsApp werkt aan een nieuwe feature die de veiligheid ten goede kan komen en dat op een vriendelijke manier. De Amerikaanse berichtendienst werkt aan de mogelijkheid om vingerafdruk ontgrendeling naar de app te brengen op Android. De functie is opgedoken in beta-versie 2.19.3, aldus WABetaInfo. Het gaat in dit geval nog om een test. Wanneer de complete applicatie van WhatsApp met je vinger daadwerkelijk op slot kunnen worden gezet is afwachten.

Mocht de functie uitgerold worden, dan is de volgende stap wellicht gezichtsherkenning. Dat is nu nog koffiedik kijken, laten we eerst deze nieuwe feature van WhatsApp officieel afwachten. Via het Google Play Beta Program kun je je opgeven als tester voor WhatsApp. Let wel, het gaat hier om beta’s en de app zal nooit zo stabiel werken in vergelijking met publieke versies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *