WhatsApp is voortaan gratis*!

WhatsApp is voortaan gratis
De berichtendienst die eigenhandig het SMS-verdienmodel heeft omgebracht kost voor de iPhone niet langer 89 cent.

Sinds vannacht staat de extreem populaire berichten-app gratis in de App Store van Apple. Jarenlang vroeg het Amerikaanse bedrijf achter WhatsApp een kleine vergoeding voor de app, en werd daarmee de op vijf na best betaalde applicatie ter wereld. Nu de aanschafprijs is weggevallen zullen ze hoogstwaarschijnlijk nog verder doorgroeien in aantal gebruikers, dat onlangs al de 250 miljoen passeerde.

*Er is echter een reden dat WhatsApp CEO Jan Koum de app gratis heeft gemaakt: na een jaar gaat de berichtendienst namelijk geld van je vragen. Zoals het er nu naar uitziet komt er een abonnementsstructuur waarbij er 89 cent per jaar betaalt moet worden om de dienst te kunnen blijven gebruiken. Eigenlijk hetzelfde verdienmodel zoals WhatsApp dat al hanteert op besturingssystemen Android, Blackberry en Windows Phone.

Tegelijk met de prijsdump is er een nieuwe versie van WhatsApp voor iOS gelanceerd. Deze komt met een aantal nieuwe functies, waarvan de meest belangrijke is dat er meerdere foto’s tegelijk verstuurd kunnen worden. Maximaal tien per berichtje.

Downloaden kan HIER.

Geen zin in een betaalde berichtendienst? Check dan hier onze tien gratis alternatieven.

No comments yet

 1. Als dat zo word is het nog steeds betalen. En dan per jaar, in plaats van alleen één keer de aanschafprijs…

  slimme zet van Whatsapp???

  • @Whasup: het was toch zo dat je voor die 89 cent een jaar gebruik kon maken van Whatsapp en het na dat haar weer moest verlengen dmv weer 89 cent? Verschil nu is dan dus enkel de aanschafprijs die weg valt. Qua aanschafinkomsten die ze enkel voor de Iphone vroegen, loopt Whatsapp dan wel wat mis lijkt mij. Aangezien men over het algemeen niet langer dan 2 jaar met een telefoon doet…

   • @Wesley: is het niet zo dat het abonnement gekoppeld is aan je nummer? De meesten nemen hun nummer wel me als ze een nieuwe telefoon nemen. Dus loopt je jaar gewoon door of werk dat niet zo?

   • Ik heb in de 2,5 jaar dat ik WhatsApp gebruik met mijn iPhone, alleen toen de aanschafprijs betaald. Ik zou het niet weten van na één jaar weer betalen.
    En voor Sketcher, dan loopt jou abonnement nog steeds door.

    En ja het is en blijft maar
    €0,89,- per jaar als het doorgaat.

 2. Het kan aan mij liggen maar 89c voor een jaar berichtjes en foto’s versturen is gewoon heel goedkoop. Zover ik weet verkoopt WhatsApp je gegevens niet en krijg je geen irritante reclame om de oren. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om. Het enige nadeel is dat de NSA schijnt mee te kunnen kijken. Ik betaal graag die 90c per jaar graag.

 3. Ik gebruik Whatsapp al minsten drie jaar gratis. Niet dat ik er geen 89c voor zou willen betalen hoor, maar ik heb simpelweg nooit een melding gekregen.

 4. Maar nu whatsapp een “abonnement” moeten ze dan niet een aantal % aan apple afdragen? zal apple blij mee zijn.

 5. Ik kan dankzij de nieuwe update van whatsApp ook push to talk gebruiken. Is echt een hele mooie verbeteren van whatsapp snap niet waarom dat niet in de updates stond. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *