Wereldkampioen Fortnite beleeft angstige momenten [video]

wereldkampioen-fortnite-swatting
Bizarre ‘grap’ zet hem oog in oog met gewapend arrestatieteam.

De pas 16-jarige wereldkampioen Fortnite Kyle ‘Bugha’ Giersdorf beleefde angstige momenten. Wat er gebeurde was bizar. Hij vertelde het voorval tijdens een livestream op Twitch aan een medespeler. Die beelden gaan nu viraal.

Bugha vertelt dat zijn vader tijdens het gamen binnenstapt om te melden dat er gewapende politie aan de deur staat. Vervolgens blijkt dat zij hem onder schot hielden en klaar stonden voor een inval. Een van de deelnemende agenten herkende hem toevallig en realiseerde zich dat er hier sprake is van de ‘grap’ Swatting.

Swatting is het fenomeen waarbij (voornamelijk gamers) voor elkaar de politie bellen met de mededeling dat er gewapende mensen gezien worden op een bepaald adres (meestal dat van hun tegenstanders). Het verhaal wordt zo aangedikt dat de politie de dreiging zo serieus neemt dat zij een SWAT-team (overvalteam) inzet om de verdachte te arresteren. Dit gaat zeker niet zachtzinnig en genuanceerd. Zo liep een eerdere ‘Swatting’ fataal af voor het slachtoffer. De dader mag de komende 20 jaar op staatskosten aan zijn gevoel voor humor werken.

Het Swatting bestaat al langer en is voor de overheid moeilijk te stoppen. Bugha maakt het inmiddels weer goed. Zijn opmerkelijke verhaal zie je hier.

Wie er achter de ‘grap’ zit is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *