We registreerden in 2013 minder .nl-domeinnamen

We registreerden in 2013 minder .nl-domeinamen
Is de pot met beschikbare doch enigszins logische domeinnamen aan het leeg raken?

Over heel 2012 werden 315.993 domeinnamen met een .nl-extensie geregistreerd. In 2013 waren dat er nog ‘maar’ 272.712. Hierdoor komt het totaal aantal geregistreerde Nederlandse domeinnamen weliswaar op het hoogste aantal ooit uit, namelijk 5.388.364, het betekent ook dat het afgelopen jaar de minste groei liet zien sinds 2003. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) die Tweakers vandaag online gooide.

Minder domaining

Dat heeft volgens de SIDN twee oorzaken. Er worden veel secundaire domeinnamen opgezegd, sites die een variatie zijn op bestaande domeinnamen met typo’s en streepjes. Tegelijkertijd wordt er minder aan domaining gedaan; sites die louter gevuld zijn met adverenties. Dit omdat het steeds minder oplevert.

Het SIDN merkt ook op dat het aantal opheffingen afneemt, en dat er een herstel komt tussen het aantal nieuwe .nl-domeinnamen en het aantal opzeggingen van zulke domeinnamen.

Nog geen reacties

  1. Ach ja. Ik zelf heb nog 2 domeinnamen (niet domeinamen) geregistreerd voor mijn bedrijf. Het 3e domein was al bezet en de eigenaar, die hier niets mee doet, wilt er graag 16k euro voor hebben. Dat leek me geen goed idee. Enig ander bedrijf die die naam gebruikt krijgt een copyright claim aan zijn broek, dus ik denk niet dat die eigenaar hier snel moneyz aan gaat verdienen.

  2. Ach ja. Ik zelf heb nog 2 domeinnamen (niet domeinamen) geregistreerd voor mijn bedrijf. Het 3e domein was al bezet en de eigenaar, die hier niets mee doet, wilt er graag 16k euro voor hebben. Dat leek me geen goed idee. Enig ander bedrijf die die naam gebruikt krijgt een copyright claim aan zijn broek, dus ik denk niet dat die eigenaar hier snel moneyz aan gaat verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *