Watch Dogs scoort! Game is al 8 miljoen keer verscheept


Het met gemixte recensies ontvangen Watch Dogs van de Franse uitgever Ubisoft blijkt een hit in de verkoopstatistieken.

In de eerste week na de lancering in mei ging het spel, waarin je een wraakzuchtige hacker speelt die de overheid op z’n dak heeft, al 4 miljoen keer over de toonbank. Bij de presentatie van Ubisofts kwartaalcijfers maakte het bedrijf bekend dat er inmiddels 8 miljoen exemplaren zijn verscheept.

Ubisoft-baas Yves Guillemot over het populaire spel:

“Watch Dogs is gepositioneerd als een belangrijke reeks en op dat succes gaan we de komende jaren voortbouwen. De verkoopprestatie toont de expertise van Ubisoft om blockbuster-merken te maken.”

Nogmaals een hint dat Watch Dogs zo goed als zeker een opvolger zal krijgen.

Watch Dogs heeft er mede voor gezorgd dat de omzet van het laatste kwartaal op 360 miljoen euro uitkwam. Een stijging van 374 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook qua digitale verkoop ging het uitstekend. Daar werd een omzet van 84 miljoen euro geboekt, een stijging van 149 procent. Naast Watch Dogs waren ook de games Trials Fusion, Child of Light en Valiant Hearts: The Great War hiervoor verantwoordelijk.

Wat je moet weten over Watch dogs

In Watch Dogs kruip je in de huid van Aiden Pearce. Een briljant hacker met een overheidstarget op zijn hoofd, die toegang heeft tot het Central Operating System van Chicago en middels een paar handelingen op zijn smartphone beveiligingscamera’s, telefoonpalen, geldautomaten, andere spelers en verkeerslichten kan hacken. Zijn familie is flink wat kwaad aangedaan, en dat wil de meesterhacker wreken. Iets waarvoor je in het openwereldspel alle ruimte voor krijgt.

Watch Dogs, waarvan de ontwikkeling 5,5 jaar in beslag nam, is sinds 27 mei beschikbaar voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Een Wii U-versie volgt in het najaar.

[gv data=”B6vs_T4uhBc”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Games/Watch_Dogs/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *