Wakker worden met wildvreemden dankzij de Wakie-app

Wakie-alarm-klok
Opstaan is soms niet makkelijk. Wakie probeert dit op te lossen door je een awkward wake-up calls te geven van volstrekte vreemden.

Zodra je Wakie hebt geïnstalleerd, krijg je de keuze uit twee groepen: de Wakies en de Sleepyheads. Zoals de namen al doen vermoeden zijn de Wakies degenen die de Sleepyheads wakker gaan bellen. Zodra het tijdstip dat een Sleepyhead ingesteld heeft bereikt is, wordt hij in contact gebracht met een anonieme Wakie.

De mensen in het Wakie-team krijgen op dat moment een pushbericht, zodat ze weten dat ze aan de slag moeten. Ze hebben vervolgens precies één minuut de tijd om de anonieme slaper wakker te praten. Wakie is compleet anoniem, en laat alleen zien uit welk land je anonieme schoner slaper -of wakkermaker- komt.

Back-up
Stel dat er niemand beschikbaar is om woordjes in je oor te fluisteren, dan is er een back-up aanwezig die alsnog een geautomatiseerd alarm af laat gaan. Dit is natuurlijk niet waar de app voor bedoeld is, maar het voorkomt wel dat je je verslaapt als er geen Wakies beschikbaar zijn.

Wakie is voorlopig alleen (gratis) beschikbaar op Android en Windows Phone in andere landen, al zijn ze druk bezig met een iOS-versie. Of we deze app ook daadwerkelijk op onze smartphone willen hebben, weten we alleen niet. De kans lijkt ons iets te groot dat een grapjas aan de andere kant van de lijn je met een misthoorn half doof de dag laat beginnen.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *