Waarom gebruikt Hardwell blockchain-technologie?

Hardwell stapt in blockchain
DJ Hardwell gaat de muziekwereld volledig op z’n kop zetten met blockchains.

Als jij een liedje van Hardwell streamt via Spotify of Apple Music duurt het letterlijk maanden tot jaren voordat de Bredase dj z’n geld krijgt. Dat moet anders vindt Hardwell. Nu nog staat de muziekindustrie bekend om zijn ingewikkelde structuur van afrekenen, met veel betrokken partijen en weinig transparantie. Het gevolg is dat artiesten vaak jaren moeten wachten op uitbetaling, terwijl labels, muzikanten en andere vertegenwoordigers elkaar regelmatig argwanend behandelen.

Blockchain-technologie

De blockchain-technologie moet uitkomst bieden. Oorspronkelijk bedoeld voor transacties met de virtuele munteenheid bitcoin wordt de techniek inmiddels toegepast bij transacties met alles wat waarde bezit. Blockchain is namelijk bij uitstek geschikt voor het uitschakelen van onnodige tussenpersonen. Bij het registeren en beheren van intellectueel eigendom in de muziekwereld kan blockchain dienen als derde, onafhankelijke partij, die het afrekenproces sneller, efficiënter en goedkoper maakt. Het resultaat: betrouwbare authenticatie van muziek en een eerlijkere verdeling van rechten en gelden.

Hardwell neemt in samenwerking met Rightsshare het voortouw door als eerste artiest de rechten van zijn muziek en zijn eigen label Revealed Recordings vast te leggen in een blockchain-platform. “Met mijn team kijk ik continu welke innovaties en nieuwe technologieën we in kunnen inzetten. Zoals ik met mijn chatbot het contact met mijn fans wil intensiveren, wil ik met dit blockchain-avontuur de hele keten veranderen en transparanter maken. Dat is voor elke muzikant in dit digitale tijdperk enorm belangrijk en ik ben blij dat ik de kans krijg als eerste deze stap te zetten. Binnen een paar jaar gaat dit de complete muziekindustrie ingrijpend en voorgoed veranderen,” aldus de DJ Hardwell.
Bliep

Chris van Houten van Rightsshare, dat de blockchain bouwde, licht toe: “Dit blockchain-platform stelt Hardwell in staat om zijn activiteiten te controleren en alle streaming-inkomsten van zijn eigen nummers meteen te ontvangen. Door deze techniek weten Spotify, YouTube en straks ook Facebook bij ieder nummer wie ze hoeveel moeten uitbetalen.”

Wil je weten wat blockchain-technologie is? Check dan dit artikel.

Door de bitcoin stond de blockchain-technologie lange tijd in een wat duister daglicht. Toch ontdekken steeds meer bedrijven en instelling dat de technologie baanbrekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *