Waarom een smartphone direct afbetalen slimmer is

Vergelijking: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7
Vanaf vandaag is het slimmer om bij een nieuw abonnement direct je smartphone af te betalen.

Bij een nieuw telefoonabonnement krijg je meerdere opties. Je kunt de gekozen smartphone direct afbetalen, om vervolgens maandelijks voor je abonnement te betalen. Je kunt ook ervoor kiezen om maandelijks wat meer te betalen, zodat je de smartphone in termijnen afbetaalt aan de telecomprovider. Vanaf vandaag is juist die optie minder slim om te doen.

Deze constructie moet voortaan worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) als het gaat om een smartphone van meer dan 250 euro. Telecomproviders zijn verplicht te vragen naar je inkomen om er zeker van te zijn dat je die dure iPhone 7 of Galaxy S8 wel kunt betalen. Naast dat je moet inleveren op privacy is er ook een ander nadeel. Omdat deze lening zal worden geregistreerd bij het BKR krijg je een mindere hypotheek als je gaat shoppen voor een koopwoning.

Heb je daarnaast bijvoorbeeld ook een auto via private lease dan kan er flink worden gekort op je hypotheek. Iedere vorm van een lening dat wordt geregistreerd bij het BKR heeft immers invloed.

Een andere belangrijke reden om direct een smartphone af te betalen is dat de telecomprovider je matst met een korting. Kies je ervoor om in termijnen te betalen dan ben je aan het einde van de rit altijd duurder uit.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *