Waarom deze smartphone zo dik is als 3 iPhones

Waarom deze smartphone zo dik is als 3 iPhones
In een wereld waar smartphones juist steeds dunner moeten zijn, gaat de maker achter deze smartphone exact in tegenovergestelde richting.

We schreven al eens over de bizarre nieuwe smartphone van Energizer en zoals aangekondigd heeft deze maker op het Mobile World Congress in Barcelona de bijzondere krachtpatser gepresenteerd. De Power Max P18K Pop is de krachtigste smartphone ter wereld als het gaat om pure batterijkracht.

De smartphone komt namelijk met een batterij met een capaciteit van maar liefst 18.000mAh! Dat is ongeveer zeven keer een iPhone XS, om maar een vergelijking te maken. Dit maakt de smartphone wel gigantisch onpraktisch in gebruik. Het toestel is behoorlijk dik. Een gevalletje ‘omdat het kan’ zullen we maar zeggen.

Normaal gesproken doe je één of twee dagen met een smartphone. Dan moet je telefoon weer in de oplader. Energizer stelt echter dat de Power Max P18K Pop 50 dagen meegaat op een volle lading. De smartphone beschikt verder over een 6.2-inch scherm, drie camera’s op de achterkant, 6 GB RAM geheugen en 128 GB opslag. Het ding draait op Android 9.

De Power Max P18K Pop komt nog deze zomer op de markt. Een prijs is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties

  1. Ik wil nu niet lastig doen, maar smartphones worden niet bepaald dunner. Integendeel. Om een voorbeeld te noemen: de Samsung S6 was de dunste van de Galaxy reeks en sindsdien is elk model een klein beetje dikker geworden. Het is eigenlijk de S10 die de vreemde eend in de bijt is en nu opnieuw dunner is geworden…maar dus nog dikker dan de S6.

    Een voorbeeld bij Apple: De iPhone 8 is dikker dan de iPhone 7.De iPhone XR is daarop een stuk ( relatief gezien) dikker dan de die iPhone 8. De iPhone X en Xs zijn beiden wederom dikker dan de iPhone 8.

    Bepaalde trends kennen wel degelijk een kentering. Samsung’s S6 was ondermaats qua batterij, dus werd er geluisterd naar de community. De S7 werd dikker omdat er een grotere batterij in zat. De megapixel race werd op een bepaald moment veranderd naar een lichtgevoelige sensor-race. Samsung ging van een 16 miljoen pixel camera naar een 12 miljoen pixel camera, maar wel een grotere sensor en een die lichtgevoeliger was dan voorheen. En eigenlijk is zelfs dat aan het veranderen. Nu zijn het ofwel meerdere camera’s ofwel met een variabel diafragma, want als je lens lichtgevoelig is, gaat dat ten koste van je scherpte bij heel veel licht.

  2. Damn dat gaat wel ver.
    Ik gebruik zelf een 10,- (Ali) batterij voor m’n Galaxy s5, maakt hem 2x zo dik met z’n 7800 mah batterij. gaat 2 volle dagen mee ongeacht hoe ik hem gebruik. En was er na een week of 2 zo aan gewend dat ik een keer moest doublechecken of ik wel echt een dikke telefoon vast had, want het voelt gewoon weer normaal zoals de Nokia’s “slim” aan voelden destijds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *