Waarom deze Rotterdamse parkeer-app er wél toe doet

Rotterdam
Downloaden maar.

Parkeren op straat in de stad. In centrumgebied mag je vrijwel altijd de portemonnee trekken. Het is vooral vervelend als je een stukje moeten lopen naar de parkeermeter. Een app biedt uitkomst, maar dat kost je eigenlijk extra geld. De meeste parkeerapps rekenen namelijk transactiekosten voor een parkeeractie. Het bedrag is vaak te verwaarlozen, maar tel al je parkeeracties maar eens bij elkaar op. Dan kan je van die transactiekosten al snel een extra biertje drinken.

De Gemeente Rotterdam zet derden nu buiten spel door zelf met een applicatie te komen. Pay010 is een nieuwe Android– en iOS-app die erg vriendelijk in gebruik is. Aan de hand je actuele locatie weet de app waar je bent en betaal je dus niet per ongeluk voor een verkeerde zone. Daarnaast is er geen registratie nodig en dien je enkel je kenteken in te vullen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Ease2pay. Er zijn geen transactiekosten en dus betaal je nooit teveel.

De app kan gratis worden gedownload. Rotterdam zegt dat de focus met deze app op toeristen is gelegd. Er kan dan ook enkel afgerekend worden met een creditcard en niet met iDeal. Hopelijk wordt iDeal in een later stadium toegevoegd, zodat de app een stukje gebruiksvriendelijker wordt voor ons Nederlanders.

3 reacties

  1. > Een app biedt uitkomst, maar dat kost je eigenlijk extra geld.
    Een parkeerapp zorgt ervoor dat ik alleen betaal voor de tijd dat ik geparkeerd sta. Als ik vooraf met munten betaal gooi ik wat extra in de meter omdat ik niet precies weet wanneer ik terug ben. Dat kost me beslist meer dan transactiekosten voor de parkeerapp.

    • @koeberg: De laatste keer dat ik munten heb gebruikt bij parkeren, en de doorslaggevende reden om dat nooit meer te doen, was voor een vergadering in Amsterdam. De vergadering liep uit, ik zat op hete kolen, even informeel napraten om mijn nieuwe team te leren kennen zat er niet in want ik moest halsoverkop weg en kwam net op tijd buiten adem bij mijn auto aan.

  2. Gemeente Rotterdam doet alsof ze mensen tegemoet komen, maar ondertussen worden stiekempjes hier en daar de parkeertijden uitgebreid… en er wordt belachelijk veel gecontroleerd. (wat hun goed recht is) , maar het is en blijft extra wegenbelasting in mijn ogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *