Vodafone gaat 3G en 4G bereik ‘beperkt’ verbeteren

Vodafone 4G small cell technologie
Het 4G-netwerk van Vodafone is nog maar net live gegaan of het bedrijf begint al met het optimaliseren ervan. Door gebruik te maken van small cell-technologie zou Vodafone in staat moeten zijn om de capaciteit op drukke locaties te verbeteren.

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien meter tot enkele honderden meters die er dus voor kunnen zorgen dat op bepaalde (drukke) locaties het bereik verbeterd kan worden.

Vodafone wil 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels gaan plaatsen zodat werknemers (potentiële) klanten kunnen ervaren hoe geweldig 4G is. Verder wil Vodafone een combinatie van 3G- en 4G-small cells op drukke locaties in stedelijke gebieden gaan plaatsen zodat ook daar het bereik beter wordt.

Doordat het bereik van deze zenders relatief beperkt is, tien meter tot enkele honderden meters, moet je niet verwachten dat je overal plotseling veel beter bereik hebt. Naar alle waarschijnlijkheid zal Vodafone deze zenders vooral gaan plaatsen op strategische en/of drukbezochte plaatsen.

Je zou kunnen klagen over het feit dat het wellicht allemaal niet zo heel veel voorstelt, maar iets is in elk geval beter dan niets. Uiteraard profiteren niet alleen nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk van deze small cells.

Nog geen reacties

  1. Ik zie het al voor me in de vodafoon / Belcompany winkel. “ziet u meneer hoe snel 4G is! dit moet u hebben” en zodra je met je dure abbo de winkel uit loopt is het zo traag als dikke stront in een trechter de bult op.

    Ik hoop natuurlijk dat 4G zijn naam een beetje waar maakt. 3G vind ik tot nu toe best tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *